• L'alcaldessa de París assegura que recolza Ada Colau en matèria de turisme
  • Hidalgo també mostra la seva preocupació per l'increment dels apartaments turístics il·legals
las ramblas barcelona

Ostenten el segon i el cinquè lloc de les ciutats més visitades d'Europa i no amaguen la seva rivalitat en temes com la capitalitat del Mobile World Congress, però en matèria turística, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, es fixa en Barcelona.

"Barcelona és l'exemple de com cal treballar per atraure un turista que no et posi la ciutat del revés", ha assegurat Hidalgo en una entrevista per a La Vanguardia. I encara que l'informe The European Cities Marketing Bench Marking Report 2014-2015 -que determina els llocs més visitats a Europa-, posa per davant la capital francesa com a destínació favorita dels turistes, París creu que Barcelona és un model turístic a seguir.

París creu que Barcelona és un model turístic a seguir

Hidalgo ha assegurat que dóna suport a l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, en el tema del turisme, i ha afirmat que els preocupa el que passa a la ciutat, de manera que "mira amb atenció" el que hi passa en aquest àmbit per aconseguir que no es converteixi en un motiu d'enfrontament.

La primera edil de París també ha mostrat la seva preocupació per l'increment dels apartaments turístics il·legals i les plataformes que els publiciten, recull Europa Press, i ha criticat que "actuen com hotels sense pagar cap taxa a la ciutat ni tampoc impostos", per la qual cosa ha alertat que el conflicte neix quan aquest negoci s'oposa a la indústria hotelera i provoca que augmenti el preu dels lloguers.

París és la ciutat convidada a la nova edició de la festa major de Barcelona, ​​la Mercè, que arrenca aquest dijous, i Hidalgo ha afirmat que visitarà la capital catalana aquest divendres i dissabte, en un viatge en el qual es trobarà amb Ada Colau, amb la qual ha dit que "comparteix molt", igual que amb l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

contador