• Xi ha rebut amb tot tipus d'honors a Trump en l'arrencada d'una visita oficial que conclourà el divendres
campaign 2016 trump 37

El president d'Estats Units, Donald Trump, ha traslladat aquest dijous al seu homòleg xinès, Xi Jinping, que creu que la crisi amb Corea del Nord té solució, en el marc de la seva visita oficial al gegant asiàtic.

Així, ha demanat al mandatari xinès que abordi la situació, assegurant que Pequín pot solucionar el problema de forma fàcil i ràpida, segons ha recollit l'agència britànica de notícies Reuters.

En resposta, el president xinès ha recalcat que seguirà treballant per aconseguir l'objectiu de desnuclearitzar la península de Corea i solucionar les tensions a través d'un procés de diàleg.

D'altra banda, Trump ha afirmat que va ser negatiu que els governs nord-americans previs permetessin el desequilibri del comerç bilateral, manifestant que es podria aconseguir que fos just per a ambdues parts.

No obstant això, ha manifestat que "no culpa" a Pequín de la situació. "Després de tot, qui pot criticar a un país per ser capaç d'aprofitar-se d'un altre pel benefici dels seus ciutadans?", s'ha preguntat, tal com ha informat la cadena de televisió nord-americana CNN.

Xi ha rebut amb tot tipus d'honors a Trump en l'arrencada d'una visita oficial que conclourà el divendres i que en els seus primers compassos ha estat marcada pels gestos de sintonia entre tots dos líders.

El mateix Xi ha exercit de guia pels tresors de la Ciutat Prohibida, tancada per un dia als turistes, abans que les dues parelles presidencials assistissin a un espectacle d'òpera i acrobàcia. "És impressionant!", ha proclamat *Trump a la sortida.

Tot això a pesar que *Trump no ha escatimat en els últims mesos missatges cap al Govern de la Xina, al que ha instat a resoldre el seu dèficit comercial amb els Estats Units i a afegir més pressió a la veïna Corea del Nord.

Corea del Nord ha dut a terme diverses proves nuclears i amb míssils balístics en els últims anys que han suscitat noves sancions per part del Consell de Seguretat de Nacions Unides.

No obstant això, el líder nord-coreà, Kim Jong Un, ha mantingut l'escalada militar, la qual cosa ha fet fins i tot témer una reactivació de la guerra en la península coreana. Les dues Corees segueixen tècnicament en guerra perquè solament van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d'enfrontar-se entre 1950 i 1953.

Noticias relacionadas

contador