misilcoreanorte

Tensió a Àsia. El Japó ha confirmat que Corea del Nord ha llançat aquest dimarts un míssil balístic que ha sobrevolat el seu territori i ha caigut a l'oceà Pacífic, un succés que no passava des del 2017.

Tant el govern nipó com Corea del Sud han mostrat el seu rebuig a aquest llançament, que s'ha produït després de les maniobres militars conjuntes realitzades pels dos països amb l'exèrcit dels EUA.

Segons ha confirmat el Japó, el míssil ha recorregut uns 4.500 quilòmetres en 20 minuts i ha caigut a uns 3.000 quilòmetres de territori japonès, tot i que ha sobrevolat les prefectures de Hokkaido i Aomori, al nord del país.

El Consell de Seguretat Nacional japonès es reunirà per debatre les mesures que prendran en resposta. "La sèrie d'accions de Corea del Nord amenaça la pau i la seguretat del Japó, la regió i la comunitat internacional, i planteja un desafiament seriós per a tota la comunitat internacional", ha afirmat un portaveu de l'Executiu nipó.

Per part seva, el president de Corea del Sud, Yoon Suk Yeol, ha assenyalat que prendrà mesures per respondre de forma "decidida" a la provocació nord-coreana.

contador