ep samsung galaxy tab s7
EUROPA PRESS

Les accions de les empreses relacionades amb el conglomerat sud-coreà Samsung Group s'han desplomat aquest dilluns, després que Reuters informés que l'hereu de Samsung, Jay Y. Lee, ha rebut una condemna de dos anys i mig de presó.

El pes pesat de la indústria Samsung Electronics s'ha desplomat més del 4% al comerç de dilluns abans de recuperar-se d'algunes d'aquestes pèrdues, i ha acabat la jornada amb retallades del 3,41%. Samsung C&T ha caigut un 6,84% mentre que Samsung Heavy Industries ha baixat un 2,74%.

La Cort Suprema de Seül ha trobat Lee culpable de suborn, malversació i ocultació de guanys criminals, segons Reuters i l'ha condemnat a una pena de 30 mesos de presó i quedarà al marge de la presa de decisions importants en Samsung Electronics. Així mateix, queda apartat de la supervisió del procés d'herència del seu pare, que va morir l'octubre, crucial per mantenir el control de la companyia.

L'índex Kospi, més ampli, a Corea de Sud, ha liderat les pèrdues entre els principals mercats de la regió, ja que ha caigut un 2,33% per tancar als 3.013,93 punts.

Noticias relacionadas

contador