china
Pixabay

Les vendes al detall de la Xina no van complir les expectatives al novembre, mentre que la producció industrial sí que ho va fer, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques publicades dimecres.

Les vendes al detall del novembre van créixer un 3,9% respecte de les de fa un any, per sota del 4,6% d'augment interanual previst per un sondeig de Reuters.

La pèrdua es va produir en un moment en què les vendes d'automòbils han caigut durant els darrers mesos, i malgrat el gran festival de compres en línia del Dia dels Solters a principis de novembre.

La producció industrial va créixer el 3,8% al novembre respecte a l'any anterior i va superar les expectatives del 3,6% de l'enquesta.

La inversió en actius fixos fins al novembre va créixer un 5,2% respecte al mateix període de l'any anterior, més lentament que la previsió de l'enquesta d'un augment del 5,4%.

La inversió al sector manufacturer i a la promoció immobiliària va créixer els 11 primers mesos de l'any respecte a les dades de fa un any, però a un ritme més lent que durant el període de gener a octubre, segons les dades.

La inversió al sector manufacturer va créixer un 13,7% durant el període de gener a novembre, davant un augment del 14,2% durant els 10 primers mesos del 2021. La inversió immobiliària va créixer un 6% durant el període de gener a novembre, enfront un creixement del 7,2% els 10 primers mesos d'aquest any.

Noticias relacionadas

contador