ep archivo - jose maria alvarez-pallete presidente de telefonica
ECOFIN - Archivo

Des dels mínims d'octubre (2,57) la tendència del valor continua sent alcista. No obstant això, a mitjà i sobretot a llarg termini la tendència continua sent impecablement baixista. Són moltes i importants les resistències que presenta per sobre.

  • 3,96€
  • -1,24%
Análisis Técnico
S2
4.63
R1
5.45
R2
5.45
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Passen les setmanes, els mesos... i el discurs és el mateix. Ho sento, però és que no hi ha res nou que explicar. Tot segueix exactament igual que sempre. Telefónica segueix en fase de rebot, però dins d'una clara tendència baixista de fons, o primària. Si després amb el pas del temps estem davant alguna cosa més que això, només el temps ens ho dirà. Al cap i a la fi per algun costat cal començar en algun moment, és clar. Mentre la gran majoria dels títols de pes del nostre mercat han tancat, fa ja molt, el buit baixista setmanal de març del 2020, Telefónica segueix lluny encara d'aconseguir-ho. Per això necessitem que la cotització tanqui un divendres per sobre dels 4,628 euros. És a dir, l'operadora cotitza a gairebé un 15% del buit.

I ja no parlem de la directriu baixista principal, aquella que uneix tots i cadascun dels successius màxims decreixents des d'agost de 2015. Aquesta presenta en el moment actual cinc punts de suport o de tangència, la qual cosa ens dona una idea de la realitat d'aquesta. Doncs bé, aquesta passa al moment actual per la zona dels 5,45-5,50 euros. O el que és el mateix, ha de pujar un 35% per aconseguir-la. És a dir, pot continuar rebotant? Per descomptat que sí. És un valor alcista de mig-llarg termini? Avui dia, no.

tef260321
Gràfic setmanal de Telefónica de sde març de 2013

Noticias relacionadas

contador