wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Des dels mínims de fa just una setmana el Dow Jones acumula una pujada del 5%. En la sessió d'aquest dijous va superar els màxims històrics que va aconseguir aquest estiu en els 18.668 punts.

  • 39.807,37
  • -
  • 5.696,06
  • -

Poc es pot dir d'un subjacent, en aquest cas un índex, que acaba de marcar nous màxims de tots els temps. De fet, tècnicament parlant, no hi ha major senyal de fortalesa que aquesta, la de marcar màxims històrics. El fet que es col·loqui en el que denominem "pujada lliure" vol dir que no presenta resistències de cap tipus pel que no té sentit parlar d'objectius de pujada més enllà dels nivells psicològics com poden ser els 19.000 punts com a xifra rodona. Ara bé, per fiar-nos d'aquest moviment seria d'agrair que el S&P 500 i el Nasdaq 100 li imitessin.

La Teoria Dow diu que els índexs han de confirmar-se entre si, la qual cosa vol dir que si només és un índex el que supera resistències, en aquest cas el Dow Jones, però els altres no ho fan cal desconfiar del moviment de ruptura. Doncs des d'aquest moment tenim el que es diu una divergència. En qualsevol cas té sentit que el Dow Jones estigui més fort que la resta atès que Trump pretén augmentar la despesa pública invertint especialment en infraestructures. I és aquest índex el que millor reflecteix a aquest sector.

Gràfica diaria - Dow Jones d'Industrials

contador