ep archivo   talgo
TALGO - Archivo

Els títols de Talgo semblen decidits a atacar la important zona de resistència que presenta als màxims de principis d'any als 4,75 euros.

  • 4,44€
  • 0,80%
Análisis Técnico
S1
3.70
S2
4.75
R1
5
R2
5
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Es tracta d'una figura que anticipa pujades i, per tant, el final d'una fase correctiva. És la figura inversa al clàssic 'cap i espatlles'. Aquesta pauta gaudeix de prou fiabilitat dins de les diferents formacions que ens podem trobar als mercats. I es caracteritza per la formació de:

- Espatlla esquerra: el preu cau fins a tocar un mínim i a partir d'aquí comença a rebotar lleugerament.

- Cap: el preu torna a corregir, aconseguint un nou mínim superior a l'anterior, després de la qual cosa rebota fins a un màxim aproximadament a la mateixa altura que l'anterior.

- Espatlla dret: el preu cau de nou, arribant a un nivell similar (encara que sol ser una mica superior) al mínim de l'espatlla esquerra i des d'aquí comença a rebotar. La confirmació de la figura es produeix amb la ruptura de la línia clavicular o línia de coll (neck line) formada per la recta resistència des de la qual es giren a la baixa les 'espatlles' i el 'cap'. El volum a la ruptura de la zona de resistència sol ser molt més alt i la teoria resa que, com a mínim, hauria de pujar fins a l'altura del 'cap' des del punt de ruptura de la clavicular. I es tracta d'un objectiu mínim teòric.

Així doncs, en el cas que ens ocupa el que tenim davant és un potencial 'cap i espatlles' que es confirmaria per sobre de la resistència dels 4,75 euros (línia clavicular). Encara que l'ideal és que el tancament per sobre de la resistència sigui en espelmes setmanals i amb folgança, amb claredat. Si ho fa i amb el permís de la important resistència que el valor té al buit baixista setmanal dels cinc euros (març de 2020) es diria que aquest té recorregut cap a nivells de preu propers als 8 euros. A mitjà termini i amb les seves correccions contra tendència, és clar.

tlgo240521
Gráfic setmanal de Talgo

contador