subidas

En molts mitjans es tendeix a parlar de les xifres rodones com a nivells de suport o de resistència, tot i que en realitat no ho són. En la majoria de casos no són res més que números rodons, xifres psicològiques. Però és cert que en el cas de l’IBEX-35 els 10.000 punts són –i que no serveixi de precedent– una zona de suport.

I no hi ha res millor que fer un cop d’ull al gràfic per entendre per què. I és que els mínims d'aquest matí coincideixen, al cèntim, amb la recta de suport que ha aconseguit frenar les caigudes en tres ocasions des de mitjan octubre. Per tant, haurem d'estar atents a aquest suport, ja que, mentre no es perfori (amb comoditat i en preus de tancament), pot ser que la correcció sigui a prop de finalitzar. Ara bé, la perforació deixaria les portes obertes a un escenari de continuïtat baixista cap a la zona de 9.700-9.800 punts.

L'aspecte tècnic que estan començant a agafar els índexs europeus, els principals futurs dels quals arribaven a caure un 2% durant els primers minuts, convida a l'optimisme. I és que els mínims de la sessió d'avui encaixen a la perfecció dins del throw back (retrocés temporal) als màxims del mes de setembre (abans resistència i ara suport) que ens plantejàvem com a escenari més probable de caiguda des de fa setmanes (llegeixi-ho aquí).

contador