ep economiaempresas- lufthansa group transporto a 293 millonespasajerosmarzo un 31 mas
LUFTHANSA - Archivo
6,74€
  • -0,01€
  • -0,15%

Dins de la fortíssima fase correctiva dels títols de l'aerolínia alemanya, podem veure com aquesta es troba encaixada dins d'un impecable canal baixista. I la teoria xartista resa que, a la base d'un canal baixista, si de cas es compra. No es ven. I és que com sempre que podem ens agrada recordar, fins i tot per seguir caient necessitem importants rebots contra tendència, o fases de reacció.

Per tant, no descartem que el títol pugui buscar en un potencial rebot nivells de preu pròxims al buit baixista setmanal dels 17,69 euros, això sí, col·locant un ordre de prou pèrdues en preus de tancament setmanals per sota de la base de l'actual canal baixista i amb folgança, amb filtre. Per sobre del buit baixista setmanal al qual hem fet referència la següent resistència, a mitjà termini, la trobem a la part alta del canal baixista, ara als 20,20 euros. La veritat és que ens costa creure que un potencial rebot de l'acció el porti més amunt de l'últim dels buits baixistes.

A finals de juliol vam conèixer que Lufthansa Group perdia 116 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, xifra que suposa entrar en pèrdues després dels 713 milions d'euros del mateix període de 2018. L'aerolínia ha atribuït aquest resultat a la dura competència a Europa i l'excés de capacitat, especialment en les rutes de curta distància des d'Alemanya i Àustria, a més de a la revaloració del risc fiscal a Alemanya, per la qual cosa es van requerir provisions de 340 milions d'euros. "Estem responent a això reduint encara més els nostres costos i augmentant la flexibilitat. Amb el pla de reestructuració que hem presentat recentment pretenem fer que Eurowings també sigui una aerolínia rendible", ha indicat el director financer del grup, Ulrik Svensson.

De gener a juny, Lufthansa va facturar 17.523 milions d'euros, xifra que suposa un 3% més que durant els sis primers mesos de l'any 2018 gràcies a l'augment del 3% en el nombre de passatgers transportats, que van fregar els 69 milions. D'aquests ingressos, els aconseguits gràcies al tràfic de passatgers es van augmentar un 2%, fins als 13.482 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador