oro

Després de les últimes caigudes a les borses de Wall Street així com en les del Vell Continent molts dels subjacents del mercat han deteriorat el seu aspecte tècnic. No obstant això i dins dels pocs que en aquest moment se salvarien, per les potencials implicacions alcistes, hi ha el "metall preciós".

A la vista del gràfic setmanal de l'or el que podem veure és com la correcció dels últims dos mesos encaixa, en principi, dins del que seria un retrocés temporal de manual a la que en el seu moment va ser la zona de resistència (ara suport ) dels aproximadament 1.300 $. Per tant i en condicions normals es podria dir que en aquest moment l'escenari més probable seria que, a poc a poc, veiéssim el "metall preciós" reestructurar-se de nou a l'alça a la recerca de, en primera instància, la resistència que presenta en els màxims anuals (1.375 $). I per sobre podria fins i tot buscar nivells de preu propers als 1.600 $/unça, la qual cosa és l'altura del "cap" de la formació de canvi de tendència.

Per què no calles? La loquacitat de la Fed posa dels nervis els inversors

Aquest escenari encaixa a la perfecció amb el moviment corrector al qual estem assistint els últims dies tant a Europa com a l'altre costat de l'Atlàntic i que podria tenir continuïtat durant les properes setmanes. Al cap i a la fi sabem per experiència que com pitjor ho fan les borses millor se sol comportar l'or per allò que és, per definició, un actiu refugi.

Gràfic setmanal - Unça d'or

contador