Divisas630

Les últimes sessions estem veient com la lliura està marcant diàriament nous mínims contra l'euro, però no passa el mateix contra el dòlar. De fet la moneda britànica no ha tornat a marcar nous mínims contra el dòlar per sota del suport dels 1,27920.

  • 0,8534£
  • -0,32%
  • 1,0722$
  • 0,26%
  • 1,2563$
  • 0,57%

A la vista del gràfic setmanal del GBP/USD (o cable) podem veure com tot i les últimes caigudes l'encreuament no ha tornat a marcar un nou mínim decreixent per sota de l'important suport que presenta en els mínims de la sessió del 6 de juliol en els 1,27920. No obstant això, el subjacent està lluny de dibuixar cap tipus de figura de canvi de tendència ni res que ens anticipi un ral·li a la lliura. Tan sols estem parlant de rebots puntuals (fase de reacció) després d'un enfonsament previ des de la zona dels 1,50 fins als 1,28 en només dues setmanes.

La davallada de la lliura eleva la inflació del Regne Unit a màxims des de novembre de 2014

No obstant això, i a la vista del gràfic mensual de l'EUR/GBP, podem veure com el preu ha superat importants resistències, com la que presentava en la directriu baixista que unia els successius màxims decreixents des de 2008. I a més es pot dir que gairebé cada dia veiem la lliura marcar nous mínims contra l'euro, sent el mínim anual els 0,87250 que es van marcar aquest dimecres.

El 'drama' del Banc d'Anglaterra per complir amb els objectius i limitar l'efecte Brexit

EUR/GBP (mensual) vs. GBP/USD (semanal)

La renovada fortalesa de l'euro els últims dies és la que està fent que la lliura es mostri més feble contra l'euro que contra el dòlar, de fet el dòlar també està depreciant-se contra l'euro les últimes sessions.

La renovada fortaleza del euro en los últimos días es la que está haciendo que la libra se muestre más débil contra el euro que contra el dólar, de hecho el dólar también está depreciándose contra el euro en las últimas sesiones.

contador