ep italia- salvini esperala ue eximaitaliacumplirdisciplina presupuestarialas eleccionesmayo
Vincenzo Livieri/LaPresse via ZU / DPA

Si no fos pel soroll que tenim sobre la difícil situació per la qual està passant el país transalpí pel seu pols amb la Comissió Europea (CE), diríem que és moment de comprar.

L'índex transalpí és d'entre les grans borses del Vell Continent que més ha caiguda des dels màxims d'abril (-12%). El motiu no n'és altre que la incertesa sobre els comptes del país davant un major endeutament i menor creixement de la seva economia, per no parlar del pols amb la Comissió Europea. Amb tot, tècnicament el tenim en plena zona de suport: al nivell d'ajust/retrocés del 61,8% de tota la pujada des dels mínims de desembre, nivell que coincideix, a més, amb els màxims de novembre i de desembre (abans resistència).

De la qual cosa es dedueix que si hi hagués un nivell de preus des del qual podríem 'llançar-nos a la piscina' és just ara, en plena zona de suport i amb un ordre de prou pèrdues, en tancaments, per sota del suport dels 19.500 punts. D'altra banda, hem d'estar molt atents al resultat de la reunió del BCE aquest migdia i a les mesures que adopti per intentar reactivar l'economia de la zona euro.

ftsemib060619
Gràfic diari del FTSEMIB des de març de 2018

Noticias relacionadas

contador