preocupacion630

La caiguda del sector financer no sembla tenir fi. En aquest moment, l'índex sectorial de bancs europeus (SX7I) cau un 3,70% i s'emporta per davant a dos dels grans bancs germans. Tant és així, que Commerzbank marca en aquest moment nous mínims històrics mentre que Deutsche Bank es troba proper a l'únic suport al que agafar-se, els mínims històrics que va marcar al juliol en els 11,215 euros.

  • 4,75€
  • -0,06%
  • 14,33€
  • 3,21%
  • 16,03€
  • 1,44%

Mals temps per als bancs que estan impedint que les borses aconsegueixin reaccionar de manera sostinguda a l'alça més enllà de rebots puntuals. No cal dir que la feblesa d'aquest sector a Europa és general, si bé és cert que no tots estan a nivells mínims històrics. Dins del sector financer del nostre país, els que es trobarien en una situació similar serien Liberbank i Banc Popular mentre que la resta de bancs cotitzen a nivells propers als mínims de 2012 (els nivells més baixos de la crisi de deute sobirà europeu). Bankinter seria l'únic títol (i sempre que no perfori l'important suport dels 5,50 euros) que estaria aguantant el tipus de manera estoica.

Centrant-nos en els bancs germans, cal destacar que Deutsche Bank ja només presenta com a suport els mínims anuals (que també són històrics) als 11,215 euros. Mentre que Commerzbank està perforant en aquest moment amb claredat els nivells homòlegs. Tècnicament són, per tant, dos valors fortament a la baixa i per tant ens abstindrem d'adoptar posicions en ells. Per definició mai es comprarà cap títol en "caiguda lliure", perquè no existeix un major senyal de feblesa que aquest.

Evolución histórica Deutsche Bank vs. Commerzbank

Lee además:

OHL: ahora o nunca

Soportes y resistencias de los principales índices bursátiles

contador