broker710345a
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

Més important que la directriu és la resistència horitzontal dels 9.265 punts, que són els màxims de novembre i de desembre.

El mercat no ha estat fàcil i la situació actual es complica encara més. I això és així perquè tenim l'IBEX just a la zona de resistència dels aprox. 9.130 punts, que és per on passa la directriu baixista que uneix els impecables màxims decreixents des de l'abril. Però com dèiem temps enrere la resistència de veritat es troba als 9.265 punts, que són els màxims de novembre i de desembre. Aquest nivell de preus és l'origen de l'últim gran 'fuetada' baixista. I es pot dir que l'índex transalpí (FTSE MIB) es troba en una situació similar.

Diguem que tant l'IBEX com l'índex italià estarien liderant el rebot a Europa. El que em té desconcertat és que la resta dels grans índexs europeus (DAX, CAC i Euro Stoxx 50) es troben lluny dels nivells homòlegs de resistència. Aquests estan un 4% de mitjana per sota. I em costa creure a 'ulls clucs' un trencament de resistències sense la confirmació dels grans. Tot i que no és menys cert també, que l'IBEX 35 ha actuat en moltes ocasions com a índex avançat d'Europa. Una cosa així com el BBVA per a l'IBEX.

Per tant, anem a veure què ens espera al tancament de l’espelma setmanal i, sobretot, de l’espelma mensual. Per no parlar del Banc Santander, que en aquest moment cotitza just a la resistència dels 4,40 euros, la part superior del canal baixista. Els 4,4-4,45 són un autèntic mur per a l'entitat càntabra. Però no hi ha dubte que un tancament de l'IBEX en espelmes setmanals per sobre de l'origen de l'últim gran màxim decreixent (els 9.265 de la primera sessió de desembre) ens pot estar avisant que, potser, estem davant d'alguna cosa més que un simple rebot.

ibex240119
Gràfic diari de l'IBEX 35 des de finals de març

Noticias relacionadas

contador