broker709340
7.154,30
  • -96,20
  • -1,33%

Com sempre ens agradar recordar els preus als mercats es mouen en 'dents de serra'. Cosa que vol dir que a qualsevol gran pujada/correcció la segueix sempre la seva fase de reacció (moviment contrari).

Sovint l'inversor del carrer té molt poca memòria i ja gairebé no recorda que el rebot des de finals de desembre ha estat de l’11%, cosa que no està gens malament. La caiguda dels últims dies pot trobar suport en la base d'un petit canal baixista, a la zona dels 8.800-8.850 punts. Però és que tot i que corregís cap als 8.750 punts, estaríem parlant d'un ajust/retrocés del 50% de tota la pujada prèvia al més curt termini, ja podem veure com l'IBEX s'està acostant a la 'sobrevenda', cosa que facilitaria, en teoria, un rebot. O millor dit, col·loca l’IBEX en situació d'iniciar un nou tram alcista després de drenar/ajustar les importants pujades prèvies.

De totes maneres, insisteixo que en realitat l'important és comprovar si, després de l'actual fase de reacció, el preu és capaç de saltar per sobre de la resistència clau dels 9.260 punts. I que per sobre, preferiblement en espelmes setmanals, tindrem una figura de volta en 'cap i espatlles' invertida, amb objectiu de pujada als aprox. 10.000 punts.

ibex110219
Gràfic diari de l'IBEX 35

Noticias relacionadas

contador