ep italia
EUROPA PRESS

L'IBEX i l'índex italià són els dos únics, d'entre els grans europeus, que no han marcat nous mínims per sota dels del mes d'octubre.

Ni molt menys volem dir que tinguem un sòl de mercat. Ja que no tenim confirmació d'això en cap dels índexs europeus. Però, de vegades, hi ha petits detalls que després acaben sent l'avantsala d'un moviment d'ordre major als quals convé parar atenció. I qui sap, però el mateix l'índex italià ens vol donar una pista. I és que aquest, juntament amb l'IBEX, són els dos únics índexs europeus d'entre els grans que no han marcat mínims per sota dels d'octubre. Qui sap, però potser aquí tenim una petita pista.

Tècnicament, el que tenim davant és un triple suport (que no triple sòl) en els mínims d'octubre: els 18.400 punts. Es diria que mentre que no tanqui per sota, no tornarem a tenir cap senyal de debilitat addicional dins de l'actual estructura de preus. Encara que el realment important el trobem en la resistència que presenta als 19.625-19.675 punts. La superació d'aquesta resistència, amb comoditat i en preus de tancament, seria el primer senyal de fortalesa en molt de temps. Encara que per poder pensar que estem davant d'alguna cosa més que un simple rebot dins d'una fase correctiva d'ordre major li exigirem que aquest deixi enrere amb claredat la part superior del canal baixista, ara als 20.200 punts.

ftsemib171218
Gràfic diari del FTSE MIB

Noticias relacionadas

contador