ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo

Són cinc els punts de tangència de l'Ibex Total Return en la directriu alcista que uneix tots i cadascun dels mínims creixents des de mitjan 2013.

Análisis Técnico
S1
24775
S2
29330
R1
30000
R2
30000
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

L'Ibex Total Return és aquell que inclou els dividends repartits. L'Ibex 35 que tots coneixem és l'Ibex de comptat i aquest no té en compte els dividends que les accions reparteixen al llarg del temps. Cosa que sí que fa l'índex Ibex Total Return. I com el nostre índex, per la seva composició especial, reparteix molts dividends (principalment, pel pes dels bancs, de Telefónica i de les elèctriques) hauríem de tenir-lo en compte. O almenys ser justos, ser objectius i no voler comparar l'Ibex de comptat amb el Dax, entre altres. No podem comparar un índex que té en compte els dividends amb un altre que no els té en compte, seria com comparar peres amb pomes. I el del cas que ens ocupa s'acosta molt més a la realitat del mercat. No és just que diguem que Santander i Telefónica cotitzen molt per sota de nivells de fa 10 anys, per exemple, perquè durant aquest temps la nostra operadora ha repartit sucosos i quantiosos dividends.

Tornant al cas que ens ocupa, el que tenim davant és una impecable directriu alcista que uneix tots i cadascun dels successius mínims creixents des de mitjan 2013. De fet, són cinc els punts de tangència (impecables) en aquesta recta d'acceleració. El que vol dir que la tendència de fons continua sent alcista. I en la mesura en què el preu no la perfori, entenem que qualsevol correcció important s'ha d'interpretar com una oportunitat per a pujar-se al tren de les compres. Com a zona de resistència l'única cosa que tenim en aquest moment són els màxims històrics que va aconseguir en 2017 en els 29.330 punts.

ibdiv130120
Gráfico semanal del Ibex Total Return (IBDIV)

Noticias relacionadas

contador