brokercbtecnologia

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Grifols, Faes, BBVA, Peloton, Siemens Gamesa, Santander, Telefónica i ACS.

ACS

  • 40,84€
  • 2,77%
  • 4,75€
  • -0,65%
  • 9,16€
  • 0,15%
  • 3,15$
  • -2,48%
  • 4,16€
  • -0,34%
Análisis Técnico

Bon dia. Per tornar a invertir al sector farmacèutic, quines són les pròximes resistències a batre per a Grifols i Faes? Mil gràcies i bon final d'any. J.T.

Estimat lector, bona tarda. Grifols és un valor que s'ha tornat a posar de moda, perquè és rara la setmana que no l'analitzem en aquesta secció. I puc dir que tot segueix igual. Ha rebotat amb precisió màxima (dilatacions puntuals apart) des de la base del canal alcista de llarg termini. Per tant, i encara que llunyana, la zona de suport més important es troba a l'últim mínim decreixent, els 21,40 euros. I com a resistències tenim els 28 euros (màxims de juliol) i per damunt els màxims anuals, que també ho són històrics, en els 34,30 euros. A més de la part alta del canal alcista de llarg termini. Pot llegir aquí l'última anàlisi sobre la companyia fabricant d'hemoderivats.

grf051020
Gráfico semanal de Grifols

Quant a Faes Farma, segueix en fase correctiva. Per què? Molt senzill, perquè el tenim construint màxims i mínims decreixents i aquests, a més, semblen encaixats dins d'un canal baixista de curt termini. Com a resistència més immediata tenim l'últim màxim decreixent (3.765) i com a suport l'últim mínim decreixent (3,20). Dit això, la veritat és que el més probable en aquest moment sembla un retorn a l'origen del moviment, en els 2,97-3 euros: els mínims de març.

faes051020
Gráfico diario de Faes Farma

Bon dia. Primer de tot, gràcies pel consultori. BBVA està prop de mínims anuals, em sembla bon moment per a comprar, però dubto, pel rebrot i que pugui anar a pitjor. Quines estimacions té? Una salutació. N.IC.

Estimada inversora, bona tarda. BBVA continua sent un valor molt baixista, de fet i dins del sector financer són els dos grans bancs del nostre país els que estan més febles en el moment actual. Dit això, si hi ha un moment per a intentar-ho a l'alça és ara, just quan el tenim aferrat al suport clau dels mínims de 2009, en els 2,335 euros. Es diria que en espelmes mensuals el suport no s'ha arribat a perforar, dilatacions a part. Figura de retorn no en tenim, ni l'esperem. I aquesta, arribat el moment quan el sector financer en bloc decideixi que és el moment de rebotar, trigarà. Perquè BBVA començarà a millorar quan ho faci tot el sector financer europeu alhora, ni abans ni després. No oblidi que els grans moviments són sempre tendencials, a les verdes i a les madures. El perill vindria de la perforació del suport esmentat en espelmes setmanals i amb marge. Gràcies a vostè, una salutació.

bbva051020
Gráfico mensual de BBVA

Bon dia. Tinc accions de Peloton Interactive a 21 dòlars i no deixa de pujar, fins a on creu que pot arribar? Com analitzaria vostè aquesta companyia? Gràcies. I.P.

Estimat lector, bona tarda. Primer de tot, felicitar-lo per les quantioses plusvàlues que té ara mateix en cartera. Dit això, i com segur que es pot imaginar, Peloton continua sent impecablement alcista. La tenim a màxims de tots els temps i això ja ho diu tot. No hi ha senyal de fortalesa que la d'un subjacent a màxims de tots els temps. A més, aquest es troba encaixat dins d'un impecable canal alcista des del mes d'abril passat. En tot cas, podem parlar d'una resistència dinàmica a la part alta del canal, ara en els aprox. $130. La base del canal alcista, per definició suport, passa en aquest moment per la zona dels $90.

pton051020
Gráfico diario de Peloton Interactive

Bon dia, Sr. José María. Vaig vendre amb plusvàlues els meus 600 títols de Siemens Gamesa, els únics que s'han salvat del daltabaix general de la borsa, a 23 euros. Creu que ha arribat el moment de tornar a comprar per aprofitar el recorregut que té el preu d'aquest valor fins als màxims històrics, o per contra és vostè dels que pensen que abans d'això podria corregir fins als 16 euros? Moltes gràcies. V.cr.

Benvolguda inversora, bona tarda. A la fi de setembre vam analitzar Siemens Gamesa (pot llegir-ho aquí) i la veritat és que el títol està fort. No veig enlloc la caiguda que vostè comenta, més aviat tot el contrari. Prova d'això són els impecables mínims i màxims creixents que el preu continua dibuixant De fet, acaba de marcar nous màxims anuals. Correccions a part, fruit de la sobrecompra extrema, la veritat és que sembla molt més probable que torni als màxims històrics (27,45) que una potencial pèrdua de suports. I no descarto, vista la fortalesa del seu rival Vestas, que fins i tot els superi. Gràcies a vostè, una salutació.

sgre051020
Gráfico semanal de Siemens Gamesa

Bona tarda, José María. Gràcies per les teves encertades anàlisis. A veure si em pot ajudar a reestructurar la meva cartera. Tinc Santander a 4,14 euros, Telefònica a 7,60 i ACS a 30 euros. Com veu, la selecció d'actius no podria ser més desafortunada. Gràcies de nou i una salutació. A. m.

Estimat inversor, bona tarda. La veritat és que l'únic que més o menys se salva d'entre els tres que em comenta és ACS, que vam analitzar la setmana passada (llegeixi-ho aquí). L'espelma setmanal de la setmana passada va avisar-nos de la formació correctiva en 'cap i espatlles' a la qual estava donant forma el preu fins fa uns dies, ara està fallant. O millor dit, si el títol cau serà a conseqüència d'una altra cosa. L'experiència ens ha demostrat en moltes ocasions que quan aquest tipus de figures fallen, al final el preu sol tornar a l'origen del moviment: els màxims de juny en els 25,62 euros. I per damunt tenim la directriu baixista, en els 27,90-28 euros.

acs051020
Gráfico semanal de ACS

Quant a Telefónica, i malgrat les importants pujades d'aquest dilluns, el gràfic no pot ser més baixista. No tenim figura de retorn de cap mena i per tant estem davant un simple rebot. Un immens rebot dins de l'oceà baixista de fons. Rebots d'aquest tipus, i fins i tot molt més grans, els hem tingut en el passat. I després els preus han continuat caient, construint nous mínims. En realitat l'únic suport de veritat en aquest moment el trobem en els 2,50 euros: els mínims de 2002. I com a zona de resistències més immediata tenim els 3,40 euros.

tef0510203
Gráfico semanal de Telefónica

Finalment, quant a Banc Santander, l'única cosa a què aferrar-nos en aquest moment és al fet que el suport dels 1,50 euros, actuï. Estem parlant d'una zona de suport d'allò més interessant, puix que es tracta dels mínims de 1998 i de 2002. Igual que Telefónica no tenim figura de retorn de cap mena. Tan sols es tracta d'un nivell de suport interessant. I és que als mercats sempre sabem com comencen les coses però no com acaben. O cosa que és el mateix, en algun moment tindrem un simple rebot que al final, amb el pas del temps, podria acabar sent una mica més. Com a resistència més immediata tenim els 1,77 euros.

san051020
Gráfico mensual de Santander

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador