lupacb

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Grifols, CaixaBank, IAG, Bankia, Apple, Amazon, Tesla i Santander.

  • 184,74$
  • 0,60%
  • 4,83€
  • 0,51%
  • 4,89€
  • 1,33%
  • 9,92€
  • -0,26%

IAG

  • 2,09€
  • 1,07%
Análisis Técnico

Bon dia. Gràcies pels seus encertats comentaris. La meva pregunta és sobre Grifols. Si ens llancem a la piscina als preus actuals, quin hauria de ser l'‘stop’? Moltes gràcies. JC

Estimat lector, bona tarda. De Grifols n'hem parlat molt, i especialment aquestes últimes setmanes. Sobretot, des que el preu va tocar la base del canal alcista dels últims cinc anys, per definició important suport. Llegeixi aquí l'anàlisi que aquest dijous realitzem sobre els títols del fabricant d'hemoderivats. Com hem comentat en tantes ocasions estem parlant d'un títol alcista a mitjà i llarg termini, però en fase correctiva o fase de reacció en els últims mesos. Una cosa no és incompatible amb l'altra, res més lluny de la realitat. L'‘stop’ en aquest moment s'hauria de col·locar en els mínims de setembre, que és on ha començat el rebot (21,40). Un altre ‘stop loss’ no tindria cap sentit. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

grf021020
Gráfico semanal de Grifols

Bon dia, m'agradaria saber quina opinió tenen sobre CaixaBank, si és moment de comprar o de vendre, a curt, mitjà i llarg termini. Moltes gràcies anticipades José María. J.gs.

Benvolgut inversor, bona tarda. CaixaBank el vam analitzar aquest dimecres, llegeixi-ho aquí. Diguem que l'explosió per l'operació de fusió amb Bankia ha passat. I ara el tenim atacant nivells de suport importants, com és la zona dels 1,75-1,77 euros. La perforació d'aquest, en espelmes setmanals i amb un bon marge seria un preocupant senyal de feblesa. Avantsala del que pot ser un retorn als mínims de l'any a la zona dels 1,50 euros. Això demostra, si és que en quedava cap dubte, que els bancs millor ni tocar-los. La feblesa del sector és màxima. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

cabk021020
Gráfico semanal de CaixaBank

Bon dia, m'agradaria saber la seva opinió sobre IAG després de l'ampliació de capital. Encara pot baixar més? Tinc pèrdues indecents i no sé què fer, la veritat. Gràcies. P.C.

Estimat lector, bona tarda. Sento dir-li que el gràfic d'IAG no pot presentar pitjor aspecte. No hi ha per on agafar-lo. Ara té una resistència en el suport decreixent que ha perforat recentment a la baixa, ara en els aprox. 1,10 euros. Però el que mana és el preu i la successió de màxims i mínims decreixents és impecable. De fet, per a tenir un primer senyal de fortalesa real en el títol, més enllà dels típics rebots contra tendència, quina menys que exigir-li que ens construeixi un primer màxim creixent. I per a això el preu hauria de ser capaç de saltar per sobre de la resistència dels 1,684 euros: els màxims de setembre. I com a suport ja no s'observa res fins a la zona dels 0,77-0,80 euros. Nivells de preu no vists des de 2011. Gràcies a vostè, una salutació.

iag021020
Gráfico semanal de IAG

Bon dia, José María. Seria de gran ajuda, veient la situació en què es troba Bankia, que ens analitzés i donés la seva opinió sobre el que li diuen els seus gràfics. Mantenim o venem després de les fortes pujades per la fusió amb CaixaBank? Gràcies per endavant. Una salutació. F.SF.

Benvolgut inversor, bona tarda. Bankia continua sent alcista a curt termini, però molt baixista a mitjà i llarg termini. Diguem que el que m'agrada del gràfic és el suport que presenta a l'imponent buit alcista de la sessió del 4 de setembre, els 1,035 euros. Aquí tenim un suport de curt termini molt important, i un altre a la base del canal alcista de curt termini, ara en els aproximadament 1,12-1,13 euros. Diguem que l'equació rendibilitat-risc es fa òptima pel costat llarg (alcista) i per a ‘trading’ en els nivells més pròxims al buit i amb ‘stop’ en aquest. Dit això, la feblesa del sector financer continua sent màxima. I el rebot dels bancs després de conèixer-se els rumors de fusió, un simple miratge. Un rebot dins d'una clara tendència baixista de fons i poc més. Gràcies a vostè, una salutació.

bkia021020
Gráfico diario de Bankia

Bones, Sr. José María. En primer lloc, moltíssimes gràcies per les seves anàlisis que no em perdo cap dia. Voldria que em digués com veu la possibilitat d'entrar en Apple i Amazon per a llarg termini. O arribo massa tard i tal vegada seria millor esperar alguna correcció? I Tesla? Moltíssimes gràcies. Una salutació. DT..B.

Estimat lector, bona tarda. Apple és un valor que m'encanta, sobretot perquè és impecablement alcista en termes de llarg termini. Igual que per exemple i entre molts altres: Amazon, Microsoft, Netflix, Tesla, LVMH, ASML, etcètera. Encara que en el curt termini el tenim en fase de reacció, o cosa que és el mateix drenant els excessos previs. Aquest presenta un important suport a la zona dels $100 i una mica més a baix tenim el buit alcista dels $96,19 (sessió del 31 de juliol). En teoria, en el rang dels $96-$100 tenim una interessant zona de suport des de la qual intentar arribar a la tendència alcista de fons, o primària.

aapl0210202
Gráfico diario de Apple

Quant a Amazon, em quedo amb la directriu alcista de llarg termini que uneix tots i cadascun dels mínims creixents des de finals de 2008. Recta suport que passa en el moment actual pels $2.000, nivells de preu molt allunyats dels actuals. Amazon és un clar mantenir en cartera. Dubto molt que aquest tracti de buscar la directriu alcista en el moment actual, però sàpiga que en el rang de preus comprès entre els $2000-$2200 conflueixen nombroses zones de suport de mitjà termini.

amzn021020
Gráfico mensual de Amazon

Quant a Tesla el títol no pot ser més alcista. A més, a curt termini el tenim encaixat dins d'un triangle (màxims decreixents i mínims creixents). Triangle d'implicacions alcistes per al preu. A més, tenim una clara zona de suport en la mitjana mòbil simple de 50 sessions (MM50). Aquí s'hi ha recolzat en un parell d'ocasions les últimes setmanes i no es pot descartar, fins i tot, un retorn als màxims històrics dels $502,49. El que no acabo de veure és això d'entrar-hi ara, perquè fer-ho seria arribar molt tard al mercat. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

tsla021020
Gráfico diario de tesla

Bones, Sr. Rodríguez. Tinc accions de Santander a 2,02 euros, de quan tota la banca va començar a pujar amb força després dels rumors de fusió entre Bankia i CaixaBank. Crec que la banca està molt castigada i si sabem esperar podem obtenir importants rendibilitats. Vaig a llarg termini, però m'agradaria saber quan els gràfics li confirmarien un canvi de tendència a l'alça de mitjà termini. És a dir, quan tindríem, amb la informació actual, figura de retorn? Mil gràcies per tots els seus consells. Una salutació des d'Alacant. M.OH.

Benvolguda inversora, bona tarda. No li puc dir del Santander res que probablement no sàpiga i que no hàgim comentat abans. L'única cosa que es pot dir és que està intentant de no perdre el suport que té en els 1,50 euros: els mínims de 1998 i de 2002. I que per sota no hi ha res. O millor dit no tenim cap visibilitat sobre on pot intentar fer sòl el mercat. És molt baixista i està lluny de donar cap senyal de fortalesa. De fet, només per sobre dels màxims de juny (últim màxim decreixent) començaríem a mirar al títol amb altres ulls. Però aquests màxims es troben en aquest moment en els 2,60 euros, ni més ni menys. La feblesa del sector financer és màxima i el rebot de principis de setembre un miratge. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

san021020
Gráfico mensual de Santander

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador