Consultorio285(2)

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Schneider Electric, SAP, Air Liquide, Meliá Hotels, Grifols, Tesla, CaixaBank i Santander.

  • 4,51€
  • -0,73%
  • 8,35€
  • -3,16%
  • 2,14€
  • -1,61%
  • 147,05$
  • -1,92%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Estic valorant l'entrada a Schneider Electric, SAP i Air Liquide, perquè crec que es poden comportar bé en cas d'un rebrot general del virus, encara que estan tots ells a màxims o prop d'aconseguir-los. Et sembla una bona idea? Em podries donar preus objectius i `stop loss´? Gràcies i una salutació. A.GC.

Estimat lector, bona tarda. Els tres valors pels quals em pregunta m'agraden. Però m'agraden per la senzilla raó que són valors alcistes en termes de mitjà i de llarg termini, que és del que realment es tracta. Schneider Electric cotitza prop dels màxims anuals i històrics (105,50) però em quedo sense cap dubte amb la directriu alcista en la qual s'ha estat recolzant aquest títol des de 2011 i que presenta quatre impecables punts de suport o de tangència. És alcista i això és l'única cosa que importa.

su050820
Gráfico semanal de Schneider Electric

Quant a SAP, el preu s'està desplaçant a l'alça dins d'un canal alcista de manual des de finals de 2018. Recentment, a més, ha superat els màxims de principis d'any i ara el tenim a màxims de tots els temps, en pujada lliure absoluta. Com a potencial zona de resistència tenim la part alta del canal alcista, aproximadament 165 euros. És un clar mantenir en cartera, però enfilar-se ara al tren de les compres és arribar molt tard al mercat.

sap050820
Gráfico semanal de SAP

Finalment, quant a Air Liquide, aquest va aconseguir rebotar des de la zona de suport dels aproximadament 100 euros (anteriorment resistència en diverses ocasions) i des d'aquí està marcant nous màxims de tots els temps. És un altre clar mantenir en cartera, però no crec que sigui el millor moment per comprar, sense almenys abans un ajust/correcció proporcional de les pujades prèvies. El problema d'aquests tres títols és que els ‘stops’ estan molt allunyats dels preus actuals, perquè estem parlant de valors que, encara que corregissin amb força (i no dic que ho hagin de fer) continuarien sent alcistes en termes de llarg termini. Gràcies a vostè, una salutació.

ai050820
Gráfico semanal de Air Liquide

Hola, bon dia. Volia saber resistències a batre per a Meliá Hotels i Grifols. Gràcies. J.T.

Estimat inversor, bona tarda. Començant per Meliá Hotels, comentar-li que esperava una mica més d'aquest títol. Les últimes caigudes, tancant dos buits alcistes per davant, li han fet mal, molt de mal. I més que mirar cap a les resistències, de les quals la més important queda ja molt lluny (5,48) intentaria mirar cap als suports. Perquè no descarto que acabi tornant a l'important suport dels mínims anuals, 2,51 euros. És aquí on ens plantejaríem obrir llargs amb ‘stop’ per sota. Però ara mateix estem davant d'un títol que és millor mirar-se de lluny.

mel050820
Gráfico diario de Meliá Hotels

I amb Grifols tres quartes parts del mateix, però amb la diferència que estem parlant d'un valor impecablement alcista en termes de llarg termini. Només que ens fixaríem en la base del canal, la zona dels 22 euros, com a nivell d'entrada. Ja que com diu la teoria xartista més bàsica, a la base d'un canal s'hi compra, però no s'hi ven. Una salutació.

grf050820
Gráfico semanal de Grifols

Hola, Sr. José María, tinc accions de Tesla a $1.089. Vaig pensar que s'estancaria un temps entorn dels $1.300 o $1.400 però no ha estat així. Què li diu el gràfic? És forassenyat pensar en un preu de Tesla, per a finals d'any, entorn dels $2.000? Moltes gràcies sempre pels seus consells. I.SP.

Benvolgut lector, bona tarda. Amb Tesla tot és possible, des de pujar cap als $2.000 com als $970-$1000 (els anteriors màxims històrics). Es tracta d'un valor en pujada lliure i molt volàtil. A curt termini el tenim en fase de reacció, però dins d'una impecable tendència alcista de fons. És més, una caiguda cap a la zona dels $970 (i no dic que s'hagi de produir) encaixaria amb un ‘throw back’ cap als màxims històrics previs, els que va marcar al febrer. I continuaria sent igualment alcista en termes de llarg termini. Ningú no pot saber quant més pot pujar Tesla, no s'enganyi. Però el que si que sé, que no és poc, és que el preu sempre mana. I el preu ens diu que Tesla és molt alcista. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

tsla050820
Gráfico semanal de Tesla

Bon dia, Sr. Rodríguez. Tinc accions de Santander i CaixaBank, a 2,22 i 1,87 euros respectivament. Les vaig comprar pensant en el llarg termini perquè crec que estan a preu de saldo. Com les veu d'aquí a la fi d'any? Quins són els nivells de suport més importants que presenten? Moltes gràcies per aquesta secció, una salutació. A.R.

Estimat inversor, bona tarda. No tinc ni idea (ni jo ni ningú) de què faran les accions d'aquí a la fi d'any. No s'enganyi, els analistes no tenim una bola de cristall. Això li ho deixo als endevins. Dit això, CaixaBank està aguantant el tipus aquestes últimes setmanes millor que la resta de bancs, que no és poca cosa. Va frenar amb la precisió d'un cèntim després de tancar per la mínima el buit baixista de mitjan març, cosa que molt pocs títols del nostre mercat han aconseguit fer. El problema és que tenim al títol en terra de ningú, a mig camí entre el suport que té als mínims anuals (1,50) i la directriu baixista dels aprox. 2,50-2,60 euros. Però em quedo amb el fet que està molt més fort que Santander o que BBVA, entre altres.

cabk050820
Gráfico semanal de CaixaBank

Quant a Santander, títol que vam analitzar aquest dimarts, veurem si és capaç de respectar l'important suport que presenta als mínims anuals (1,77). És clau que aquest resisteixi perquè en cas contrari no descartem una visita als mínims de 2002 d'1,50 euros. Sens dubte l'entitat càntabra és dels valors més febles del nostre mercat amb molta diferència. Molt pocs han tornat a la zona de mínims anuals en aquest últim envit del mercat. Gràcies a vostè, una salutació.

san050820
Gráfico mensual de Santander de largo plazo

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador