Consultorio630

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Colonial, Aena, Santander, Alibaba, CaixaBank, EURO STOXX Banks, CAF i Inditex.

  • 173,20€
  • -0,69%
  • 4,50€
  • -0,78%
  • 4,78€
  • -0,85%
Análisis Técnico

Bon dia. M'agradaria saber el preu objectiu de les accions d'Aena i d'Immobiliària Colonial, i l'evolució i resistències de totes dues accions. Gràcies per endavant. A.gg.

Estimat inversor, bona tarda. Immobiliaria Colonial no és en aquest moment un valor que em cridi l'atenció, perquè les pujades d'aquest dilluns no signifiquen res. O almenys no en la mesura en què continuem tenint màxims i mínims decreixents de curt termini. Ara bé, cal reconèixer que el rebot fins al 50% d'ajust/reculada de tota la caiguda prèvia ha estat de manual. De llibre. Diguem que per començar a ser optimistes amb aquest títol necessitem que trenqui la successió de màxims decreixents dels últims temps, o cosa que és el mateix que salti per sobre de la resistència dels nou euros. Mentrestant, rebots a part, tot continua formant part d'un rebot dins d'un moviment correctiu de grau major. La resistència més important es troba als màxims de l'últim rebot, els màxims d'abril de 9,85 euros.

col250520
Gráfico diario de Inmobiliaria Colonial

Quant a Aena, títol que va frenar al març al 61,8-66% (dilatacions a part) del 61,8% des de la seva sortida a la borsa, sembla dirigir-se a la zona de resistència que presenta als 128,1 euros (màxims de maig). I per sobre el més probable és que es dirigeixi al buit baixista setmanal dels 135,90 euros. Aquest buit baixista el tenen el 99% dels títols del nostre mercat i molt pocs l'han tancat/anul·lat. Es pot dir que es tracta de la zona de resistència més important des que va començar l'última gran caiguda. Moltes gràcies a vós, una salutació.

aena250520
Gráfico semanal de Aena

Bon dia, Sr. Rodríguez, la meva consulta és sobre Inditex, sembla que aquest valor es troba en una situació feble a curt termini. Les tinc a 25 euros i no sé si aguantar-les o vendre i comprar-les a millor preu. L'Ibex 35 sembla que va pujant, però Inditex està estancada. Què podem esperar del valor? Moltes gràcies i salutacions cordials. D.B.

Benvolgut lector, bona tarda. No sempre els títols pugen o baixen al ritme de l'Ibex. En general, per a la majoria d'ells, sol ser així. Però no sempre és així. De fet, Inditex va començar a rebotar abans que els altres després de la desfeta de febrer i de març. I després s'ha frenat, és cert. I ara puja al mercat ajudat pels bancs i altres valors. Diguem que en molts casos s'alternen, hi ha rotació sectorial. Dit això, no em desagrada gens el gràfic d'Inditex, o almenys no en la mesura en què respecti el suport que presenta als mínims d'aquest mes. En la mesura en què no es perfori, i no sembla que hagi de ser així, crec que acabarà reestructurant-se de nou a l'alça. Veurem si s'atreveix amb la resistència dels 24,46 euros (últim màxim decreixent) i, sobretot, dels màxims d'abril a 26,71 euros.

itx250520
Gráfico diario de Inditex

Bon dia, José María. En primer lloc, gràcies per prestar-te a donar la teva opinió sobre la situació actual de diferents valors. Per a començar, volia preguntar-te sobre Alibaba Group. M'agradaria saber la tendència per a aquests pròxims dies a més de suports, resistències i possible preu de sortida que m'aconselles. Vaig entrar en aquest valor a un preu de 198,45 euros el 13 d'abril; en segon lloc m'agradaria conèixer l'aspecte de Banc Santander. Tinc 6180 títols a 2,0747 euros i em sorgeixen dubtes d'on col·locar els ‘stop loss’ i un preu de venda adequat. Moltes gràcies. I.mt.

Estimat inversor, bona tarda. L'última espelma setmanal d'Alibaba, amb un clar increment del volum, suggereix que ve mala maror a molt curt termini, perquè es tracta d'una clara espelma setmanal d'anada i tornada. Tot i això, la tendència alcista de fons (o primària) continua sent alcista, que és el realment important. El que vol dir que no es pot descartar que a curt termini el preu pugui buscar la zona de suport que presenta a la base del canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de principis de 2019, ara en els aproximadament 175-180 dòlars. En teoria, aquí és on tornaria a donar-se senyal de compra.

baba250520
Gráfico semanal de Alibaba

Quant a Santander, títol que hem analitzat aquest matí a primera hora, sembla que si hi ha un moment per llançar-se a la piscina pot ser ara, just després que la setmana passada el preu toqués al cèntim l'origen de l'últim gran moviment alcista: els mínims de 2009 a 1,77 euros. Per sota, el següent suport el tenim als 1,50 euros. Però és cert que estem en nivells de suport de llarg termini. Llegiu aquí l'anàlisi d'aquest matí sobre els títols de l'entitat càntabra. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

san250520
Gráfico mensual de Santander de largo plazo
san2505202
Potencial cuña bajista de implicaciones alcistas

Bon dia, José María, podries analitzar les accions de CaixaBank? Podem dir que l'EURO STOXX BANKS ja no es troba en caiguda lliure absoluta? Moltes gràcies. Una salutació. J.sr.

Estimat inversor, bona tarda. Amb CaixaBank tenim tres quartes parts del mateix. És a dir, si cal llançar-se a la piscina és ara, amb un 'stop loss' en preus de tancament per sota dels 1,50 euros. Qui sap, però sembla que l'Ibex sembla decidit a atacar la resistència dels 7.000 punts just quan CaixaBank i Santander han tocat suports molt importants. Encara és aviat per confiar-se, però alguna cosa sembla voler començar a canviar. En qualsevol cas, els suports per als dos bancs semblen molt clars.

caixa250520
Gráfico semanal de CaixaBank

Quant a l'EURO STOXX Banks, o cosa que és el mateix l'índex bancari europeu, aquest segueix en caiguda lliure malgrat el rebot dels últims dies. El que no vol dir que no pugui rebotar amb força (fase de reacció). El que tenim davant és un triple suport (que no triple sòl) a la zona de suport dels 47-48 punts: els mínims històrics dels últims mesos. O dit amb altres paraules, tota possible recuperació/rebot sostinguts dels preus passa perquè es respecti en tot moment els mínims històrics. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

sx7e250520
Gráfico diario del EURO STOXX Banks

Bon dia. Voldria conèixer la seva opinió sobre CAF (Construcción Auxiliar de Ferrocarriles). S'hi podria entrar o és una cosa forassenyada? Gràcies i una cordial salutació. I.C.

CAF sembla decidit a atacar la important zona de resistència que, dilatacions puntuals apart, presenta a la zona dels 31-31,50 euros, abans suport. Aquesta zona de control ha funcionat com a suport i resistència en nombroses ocasions i si fos capaç de confirmar pròximament per damunt i en espelmes setmanals, tindrem un primer senyal de fortalesa que no podem obviar. Almenys, el fet que l'última caiguda s'hagi frenat per sobre dels mínims de març és un primer senyal de fortalesa a tenir en compte. Els 31-31,50 euros han actuat com a resistència, abans suport ('pull back') i per tant per damunt començarem a mirar al títol amb uns altres ulls. Gràcies a vostè, una salutació

.

caf250520
Gráfico semanal de CAF

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador