cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza PharmaMar, Intel, IAG, Telefónica, Santander, Peugeot, l'or i el bitcoin.

  • 4,81€
  • 1,33%

IAG

  • 2,08€
  • 1,27%
  • 35,11$
  • 1,77%
  • 28,92€
  • 0,35%
  • 4,17€
  • 0,46%
Análisis Técnico

Bon dia, Sr. José María, em podria donar alguna pista sobre l'evolució de les accions de PharmaMar a curt i mitjà termini? Gràcies i salutacions. M.C.

Estimat inversor, bona tarda. És rara la setmana que no s'analitza aquest títol; de fet, si no recordo malament, en el consultori d'aquest dimecres el vam analitzar. Per tant, no hi ha novetats a afegir. L'últim que vam comentar sobre PharmaMar era que se'ns obria una nova finestra de ‘trading’ pel costat llarg o alcista sobre la base de l'últim gran buit alcista. I la veritat és que l'estratègia s'està desenvolupant bastant bé, segons l'esperat. El convido a llegir aquí l'última anàlisi sobre la companyia biotecnològica. Gràcies a vostè, una salutació.

phm180920
Gráfico diario de PharmaMar

Bon dia, José María. Primer de tot donar-li les gràcies per les seves anàlisis, són de gran ajuda per al petit inversor. La meva pregunta seria sobre les accions d'Intel i si tenint en compte les recents caigudes és un bon moment per entrar en aquest títol. Moltes gràcies. E.FA.

Benvolgut lector, bona tarda. Les caigudes de les últimes setmanes/mesos d'Intel han estat de categoria. No obstant això, els nivells de preu aconseguits en la caiguda semblen interessants, ja que tenim el preu molt a prop ja de la base del canal alcista de llarg termini pel qual s'ha anat desplaçant el títol des de 2009. A més, tenim un suport molt important als mínims anuals ($43,63). Diguem que, en teoria, tot acostament a la base del canal s'hauria d'interpretar com una nova oportunitat per pujar al tren de les compres. Dit amb altres paraules, a la base del canal s'hi compra, no s'hi ven. Gràcies a vostè, una salutació.

intc180920
Gráfico semanal de Intel Corp.

Bon dia. Tinc comprades accions d'IAG a 2,82 euros. creu que les tornarem a veure a 5-6 euros? Ja no somnio amb tornar als màxims anuals (8 euros). Gràcies i salutacions. S.E.

Estimat inversor, bona tarda. No té cap sentit plantejar-se ara mateix un retorn als màxims històrics amb IAG. Màxims que després d'ajustar-se la sèrie de preus a l'ampliació de capital es troben en 5,317 euros. Els màxims i mínims decreixents setmanals segueixen aquí, intactes. I així és impossible pujar. Figura de retorn no en tenim, ni se l'espera. De fet, la resistència més important en aquest moment, molt allunyada dels preus actuals, es troba al buit baixista dels 2,62 euros (els anteriors 3,95 euros). I com a suport tenim els mínims anuals de 1,144 euros. Resumint, IAG continua immersa clarament en una tendència baixista de fons i lluny de confirmar-nos figura de retorn de cap mena. I plantejar-se un retorn a màxims no té sentit, i més quan la tendència baixista de fons segueix intacta. Gràcies a vostè, una salutació.

iag180920
Gráfico semanal de IAG

Hola, bon dia. Volia preguntar per Telefónica i Santander. Quan començaran a remuntar? Moltes gràcies. T.C.

Benvolgut lector, bona tarda. Els dos títols presenten una feblesa extrema, prova d'això és que continuem tenint impecables màxims i mínims decreixents, la definició més senzilla del que és una tendència baixista. BBVA també es troba en la mateixa situació.

Amb Telefónica tenim més del mateix. Al final molt em temo que el gran doble sostre pot acabar complint-se, cosa que la portaria a nivells de preu pròxims als 2,50 euros. Que és on tenim el suport més important en aquest moment. Per no parlar del fet que, rebots a part, el valor continua tenint màxims i mínims decreixents i així és impossible que pugi.

tef1809202
Gráfico semanal de Telefónica

Quant a Santander tres quarts del mateix. El tenim lluitant per no perforar el suport dels 1,77 euros. Però no m'estranyaria gens que el perforés, ja que com sol dir-se “de tant anar el càntir a la font, acaba per trencar-se”. I el següent gran suport el tenim als 1,50 euros. Començar a remuntar? Ni idea. Quan el preu ens dibuixi algun tipus de figura de retorn, cosa que està lluny de produir-se en el moment actual. Quan arribi el moment, el preu ens ho dirà, però ara mateix no està per la feina. Gràcies a vostè, una salutació.

san180920
Gráfico semanal de Banco Santander

Benvolgut Sr. José María Rodríguez. Sóc un seguidor dels seus consultoris a Bolsamanía. Què li sembla invertir ja en Peugeot? Molt amable pel seu temps. Salutacions cordials. M.A.

Estimat inversor, bona tarda. Peugeot és un valor que també vam analitzar fa poc, i que en aquest moment està atacant importants nivells de resistències, com és el buit baixista setmanal dels 16,15 euros. Veurem si és capaç de tancar-lo, o cosa que és el mateix anul·lar-lo. Per a això necessitem que tanqui per damunt a preu de tancament d'un divendres. Tancar-lo seria un important senyal de fortalesa que no podem obviar. A més, em vull quedar amb els mínims i màxims creixents que presenta el preu des dels mínims anuals, que vol dir que no cau. Una salutació.

peu180920
Gráfico semanal de Peugeot

Hola, José María. Estic llarg en l'or des de la zona dels $1.700 i també tinc bitcoin a $10.800, sobre la base d'una anàlisi que vostè va comentar d'un gran ‘cap i espatlles’ invertit per sobre dels $10.500. Com continua veient-los? On podria un ‘stop’? Moltes gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Salutacions des de Granada. R.HV.

Benvolgut lector, bona tarda. Posar un ‘stop’ a l'or en aquest moment no té gaire sentit. La tendència alcista és tan forta que tot i que perfora el suport dels $1.900, que és on el ara, el ‘metall preciós’ continuaria sent alcista. De fet, la caiguda de les últimes sessions/setmanes encaixa a la perfecció amb un ‘throw back’ cap als màxims històrics previs. Diguem que el moment actual és tard per comprar, però aviat per vendre. Els mínims i màxims creixents segueixen aquí i per tant no hi ha res de què preocupar-se.

oro1809203
Gráfico semanal de la onza de oro

Quant al bitcoin, haig de reconèixer que no esperava que es perforés el suport (abans resistència) dels $10.500. Però tampoc canvia gaie la cosa pel fet d'haver arribat a marcar un preu per sota dels $10.000. Diguem que tot continua encaixant amb un ‘throw back’ cap a la línia clavicular d'una potencial figura en ‘cap i espatlles’ invertida. I ara el normal és que des d'aquí, amb les seves correccions intermèdies, intenti atacar la important resistència dels $14.000 (màxims de 2019) i per damunt dels $20.000 (màxims històrics). Els dos subjacents són en aquest moment un clar mantenir. Gràcies a vostè, una salutació.

btc1809203
Gráfico semanal del futuro del bitcoin

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador