cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza PayPal, Alibaba, Electronic Arts, Wolters Kluwer, PharmaMar, Acciona, Almirall i CaixaBank.

  • 109,20€
  • 4,10%
  • 8,57€
  • 1,24%
  • 5,11€
  • 1,95%
  • 127,90$
  • 0,46%
  • 28,96€
  • 0,49%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Gràcies per aquest consultori que mai no em perdo. Volia preguntar-li per Alibaba i PayPal. Quin seria un bon punt d'entrada? Una salutació des d'Astúries, moltes gràcies. M.F.

Estimat lector, bona tarda. Els dos valors són un clar mantenir en cartera. Començant per PayPal li diré que és un valor en pujada lliure que s'està desplaçant lateralment des de principis d'estiu. Lateral que ve a drenar/ajustar proporcionalment les importants pujades prèvies. En lloc de corregir en profunditat, ho està fent consumint temps, o cosa que és el mateix, desplegant un moviment lateral. Té els màxims anuals i històrics molt a la vora, en els $212,45. És a dir, per damunt es col·locaria de nou en pujada lliure absoluta, amb les implicacions alcistes que això acostuma a tenir per als preus. Per baix, pel costat dels suports, el més immediat el trobem en els mínims de setembre: els $171,63.

pypl191020
Gráfico diario de PayPal

Quant a Alibaba, és un títol a màxims de tots els temps i això ja ho diu tot. Fa unes setmanes va superar a l'alça un canal alcista de mitjà termini, s'hi va recolzar (throw back) i des d'aquí es va reestructurar de nou a l'alça fins al dia d'avui. El normal és que continuï escalant posicions, amb les seves correccions contra tendència, i recorri com a mínim el que és l'amplària del canal. O això és el que resa la teoria chartista. L'únic ‘però’ és que obrir llargs a hores d'ara del partit és arribar molt tard al mercat. En qualsevol cas, els dos títols pels quals em pregunta són impecablement alcistes en termes de mitjà i de llarg termini, que és l'única cosa que ens hauria d'importar realment. Gràcies a vostè, una salutació.

baba191020
Gráfico semanal de Alibaba

Bon dia. Quina opinió té l'analista sobre Electronic Arts i Wolters kluwer? Suports, resistències i perspectiva a mitjà termini, si us plau. Moltes gràcies i una salutació. P. m.

Benvolgut inversor, bona tarda. Electronic Arts és un valor interessant. És alcista en termes de mitjà i de llarg termini com es dedueix fàcilment dels impecables mínims i màxims creixents. A més, les últimes caigudes encaixen a la perfecció dins del que és un ‘throw back’ (suport) cap a la part alta del canal alcista que durant molt de temps va actuar com a resistència i ara ho està fent com a suport. El que seria normal, el més lògic, és que des d'aquí intenti reestructurar-se a l'alça a la recerca dels màxims anuals ($147,36) i per damunt els màxims històrics dels $151,26. Com a suport a respectar a curt termini tenim l'últim mínim de reacció, els $123.

ea1910202
Gráfico diario de Electronic Arts

I quant a Wolters Kluwer, em recorda als gràfics de llarg termini d'Apple, Microsoft, Amazon, valors que són molt alcistes sempre a mitjà i llarg termini. Amb l'afegit, a més, que aquest ha confirmat la sortida a l'alça un triangle ascendent. Per tant, tenim una nova senyal de fortalesa molt clara. Aquest títol és alcista en el moment actual a tots els terminis (curt, mitjà i llarg). El suport més immediat es troba a la zona dels 72 euros i com a resistència els 74,44 euros (màxims històrics) i per damunt no hi ha res més, ja que es col·locaria en pujada lliure absoluta. Gràcies a vostè, una salutació.

wkl1910202
Gráfico semanal de Wolters Kluwer

Bon dia, José María, és un plaer llegir les teves explicacions dels valors de la borsa. Volia preguntar-li per dos valors que tinc en cartera. PharmaMar, amb la qual hi guanyo un 25% i Acciona, que vaig llegir fa uns mesos que li agradava molt. Amb aquest hi guanyo un 5%. Podria fer-nos una actualització de les dues companyies? Mil gràcies. F.RC.

Estimat lector, bona tarda. PharmaMar és un valor molt alcista, la qual cosa no és impediment perquè caigui amb força avui. Acció-fase de reacció, no ho oblidi mai. De fet i dins de la impecable tendència alcista l'únic 'però' és que divendres passat va intentar superar els màxims anuals que va marcar al juliol i encara que ho va fer intradia no va aconseguir confirmar per damunt en espelmes setmanals i va tancar lluny dels màxims de la sessió. Normalment aquest tipus d''anades i tornades' solen ser sinònim d'un alto en el camí. Una petita pausa dins de la tendència alcista. Però no hi ha una deterioració més clara de la tendència alcista de mitjà termini. Pot llegir aquí l'anàlisi que aquest matí hem fet sobre la companyia biotecnològica.

phm1910202
Gráfico semanal de PharmaMar

Quant a Acciona és cert que el doble sòl al qual estava donant forma no s'ha complert, ha fallat. Però no per això ha deixat de ser alcista. La tendència de fons és impecablement alcista, com es pot deduir a simple vista sobre la base de la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de 2012 (amb tres punts de tangència). Una altra cosa hauria estat que es tractés d'un valor baixista, però no és el cas. L'ideal seria poder obrir llargs a nivells de preu més pròxims possibles a la directriu, encara que ara mateix aquesta queda molt allunyada. Però si el que el preocupa és que hagi deixat de ser alcista, pot estar tranquil. Continua sent alcista en termes de mitjà i de llarg termini. És molt amable, moltes gràcies per les seves paraules. Salutacions.

ana1910204
Gráfico semanal de Acciona

Bona tarda! Tinc unes accions de CaixaBank comprades fa un parell de setmanes i també tinc accions d'Almirall, de quan es va anunciar l'entrada de la companyia a l'Ibex. Què m'aconsella que en faci? Sóc nou en aquest món... Una salutació i moltes gràcies. A.pr.

Benvolgut inversor, bona tarda. El convido a llegir aquí l'anàlisi d'Almirall que vam fer en un article aquest cap de setmana. La veritat és que el gràfic mensual de llarg termini parla per si sol, ja que la directriu alcista és de manual, de llibre. I el que no tindria cap sentit és que es perforés el suport que presenta en l'últim mínim creixent: els 8,94 euros. En la mesura en què no es perfori, continuarem apostant per la tendència, que és alcista en termes de mitjà i de llarg termini.

alm191020
Gráfico mensual de Almirall

Quant a CaixaBank s'ha emportat per davant recentment el suport que presentava a la zona dels 1,77-1,80 euros, ara resistència. Els màxims i mínims decreixents segueixen aquí, intactes. I, per tant, en la mesura en què aquests es mantinguin cal apostar per un retorn al suport que té en els mínims anuals: els 1,50 euros. Al final l'important rebot de principis de setembre en els bancs, a la calor de la fusió entre Bankia i CaixaBank, ha estat un simple miratge (fase de reacció).

cabk191020
Gráfico diario de CaixaBank

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador