Consultorio285(2)

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Audax Renovables, Amper, Apple, S&P 500, Nasdaq 100, PharmaMar, Moderna i Gilead Sciences.

  • 169,02$
  • 1,27%
  • 67,08$
  • 0,07%
  • 108,85$
  • 0,89%
  • 28,42€
  • 2,74%
Análisis Técnico

Bon dia, Sr. Rodríguez. Audax Renovables, un títol que segueixo amb molt d'interès, sobretot als preus actuals. Quina opinió li mereix? Suports i resistències. Moltes gràcies, una salutació. E.G.

Estimat lector, bona tarda. Audax Renovables està desplegant un ampli lateral des de 2018 i el perill és que sembla haver posat rumb a la base d'aquest, per definició suport. Diguem que existeix una important zona de control en el rang dels 1,17-1,22 euros. És clau, crític, que aquesta zona de control es respecti en tot moment. O dit amb altres paraules, un tancament setmanal per sota de la zona de suport a la qual hem fet referència seria una clara i preocupant senyal de feblesa dins de l'actual estructura de preus. Per dalt, pel costat de les resistències, la més immediata la trobem a l'últim màxim decreixent (2,15). Moltes gràcies a vostè, una salutació.

adx3107202
Gráfico semanal de Audax Renovables

Bona tarda, Sr. José María. La pregunta que vull consultar-li és la seva opinió sobre l'empresa Amper. Tinc accions a 0,21 euros i la mantinc ja que les seves dades i contractes aquests últims anys són molt bons. Gràcies per endavant. Una salutació. D.S.

Benvolgut inversor, bona tarda. Amper és d'aquests títols que no em diu res. I sobretot i més important, no és alcista. I com ens agrada recordar, al mercat hem d'anar-hi a comprar fortalesa. I Amper no és alcista. En realitat, s'està desplaçant dins d'un ampli lateral des de 2017 i, com molts altres valors del nostre mercat, no ha estat capaç tampoc de tancar el buit baixista setmanal dels 0,22 euros. És a dir, en la mesura en què no tanqui un divendres per sobre dels 0,22 euros no tindrem cap senyal de fortalesa real, més enllà dels típics rebots contra tendència. Quant als contractes que vostè comenta això és una cosa que ja coneix el mercat i per tant i per definició està descomptat en el preu de l'acció. Gràcies a vostè, una salutació.

amp310720
Gráfico semanal de Amper

Bon dia, José María. La meva pregunta és sobre Apple, sobre quan creu que seria bon moment per entrar-hi. Gràcies i salutacions. C.G.

Estimat lector, bona tarda. Apple és d'aquests valors que estan en pujada lliure, encara que la veritat és que molts dels títols del Nasdaq es troben en la mateixa situació. Dit això, obrir llargs ara en aquest títol és arribar molt tard al mercat. És un clar mantenir en cartera per a tots aquells que ja hi siguin, però si hagués de pujar ara al tren de les compres només m'ho plantejaria en els màxims previs. És a dir, si es recolzés en els màxims de febrer: els aproximadament 327-328 dòlars. Aquí tenim un important nivell de suport. Apple es va confessar aquest dijous al mercat, pot llegir aquí els resultats. Gràcies a vostè, una salutació.

aapl310720
Gráfico semanal de Apple

Bon dia. Sóc inversor a llarg termini en fons, pels quals la meva pregunta és molt senzilla. Voldria conèixer la possible evolució d'índexs dels EUA per localitzar punts d'entrada en una possible i anhelada recaiguda. Salutacions. D.D.

Apreciado inversor, bona tarda. Wall Street continua sent molt alcista i dins d'aquest el Nasdaq el que més. L'S&P 500, el principal índex del món, segueix molt fort. Encara que és cert que cada vegada puja amb menys alegria. El ‘momentum’ de mercat ja no és el mateix, cosa que d'altra banda és normal, després de pujades superiors al 50% des dels mínims de març. Però això no vol dir que hagi de caure amb força. El que no descarto és que aquest s'endinsi en un ampli lateral que d'alguna manera serveixi per drenar/ajustar proporcionalment les importants pujades prèvies. De fet, el primer suport important en aquest índex el trobem a l'últim mínim creixent (2.965). O cosa que és el mateix, en la mesura en què no tinguem un tancament per sota, no tindrem el més mínim senyal de feblesa dins de l'actual estructura de preus. I no descarto, fins i tot, que aviat ataqui els màxims anuals i històrics dels 3.393 punts.

spx310720
Gráfico semanal del S&P 500

Quant al Nasdaq 100, només cal fixar-se en el gràfic mensual de llarg termini per adonar-nos que no pot ser més alcista, a més de la impecable directriu alcista per la qual s'ha anat desplaçant el títol des de fa una dècada. Si corregís, es trobaria amb una important zona de suport als màxims de principis d'any (9.736). Us convido a llegir l'anàlisi que el cap de setmana passat vam publicar sobre alguns dels principals índexs borsaris. Una salutació.

ndx3107202
Gráfico semanal del Nasdaq 100 de largo plazo

Hola, José María. La meva pregunta és sobre PharmaMar. Creus que continuarà caient amb força com ho ha fet aquests últims dies? Moltes gràcies. Una salutació. A.F.

Estimada lectora, bona tarda. A PharmaMar no li passa res. L'única cosa que li passa és que ha pujat moltíssim, massa. I sense gairebé cap pausa. I com sempre diem i no ens cansarem de dir, “fins i tot per continuar pujant necessitem que els preus caiguin”. És a dir, a priori, simplement estem davant una correcció/ajust proporcional de les pujades prèvies. Res més. Veurem si el suport que presenta a l'imponent buit alcista dels 76,20 euros aconsegueix posar fre a les caigudes. En teoria aquest nivell de preus sembla interessant per al ‘trading’. Gràcies a vostè, una salutació.

zel310720
Gráfico diario de PharmaMar

Bones, José María. Voldria entrar en el sector biotecnològic i no sé si fer-ho a través de Moderna o de l'empresa que fabrica l'antiviral Remdesivir, Gilead Sciences. Moltes gràcies per la seva secció. Salutacions des de Baiona.

Benvolgut inversor, bona tarda. Gilead Sciences és un valor que no em disgusta en absolut en termes de mitjà i de llarg termini. Sobretot, perquè cotitza per sobre de la MM200 setmanal. I si és seguidor habitual d'aquesta secció, sabrà que un servidor és un fervent convençut d'aquesta mitjana mòbil de molt llarg termini. És la mateixa que presenten, entre d'altres, Apple, LVMH, TSMC i molts valors alcistes de llarg termini. Per tant, Gilead m'agrada. Però no esperi fortes pujades a curt termini. Ja que estic parlant de tendència de llarg termini, de cara als propers anys.

gild310720
Gráfico semanal de Gilead Sciences

Quant a Moderna, la cosa és diferent. És alcista sense cap dubte, però el risc és major. La volatilitat és màxima. Diguem que és un títol que tampoc no em disgusta, en la mesura en què respecti el suport que presenta a l'últim mínim creixent (mínim de reacció), en 66,50 dòlars. Aquest es mou molt, massa, en funció de qualsevol notícia sobre la seva vacuna, que acaba d'entrar en fase III. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

mrna310720
Gráfico diario de Moderna

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador