lupacb

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Ferrovial, Red Eléctrica, Enagás, Facebook, Apple, IAG, Cellnex i Bayer.

  • 169,94$
  • 0,03%
  • 31,39€
  • 0,74%
  • 13,78€
  • 0,44%

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 441,07$
  • -0,07%
  • 15,57€
  • -0,45%
Análisis Técnico

Bon dia, Sr. José María. Moltes gràcies per la seva ajuda permanent a l'inversor. Les seves anàlisis sempre són de gran utilitat. En aquesta ocasió volia preguntar-li per la cartera defensiva d'estiu que em vaig fer. Si us plau, Com veu els gràfics de Red Eléctrica i Enagás? Igualment, volia preguntar-li per Ferrovial... es pot dir que s'ha acabat el càstig? Moltes gràcies de nou per la seva ajuda. Una abraçada des de Madrid. A.V.

Estimat inversor, bona tarda. Red Eléctrica és un valor que no em disgusta del tot però que avui dia simplement el tenim dins d'un ampli lateral. De fet, des de 2015 fins avui el que tenim al davant és un ampli lateral, amb suport a la zona dels 13,20 euros i resistència als 18,30-18,80 euros. I fins que no surti d'aquí no tindrem cap senyal clar del qual pot ser el següent gran moviment en tendència. En el curt termini ens ha deixat una nova zona de resistència a l'últim màxim decreixent (17,30) però el suport continua sent el mateix, els 13-13,20 euros amb dilatació cap als mínims anuals (16,20). Diguem que en el pitjor dels casos la tendència d'aquest títol és lateral, mentre que per al 80% del nostre mercat continua sent clarament baixista en termes de mitjà i de llarg termini.

ree210920
Gráfico semanal de Red Eléctrica

Quant a Enagás tenim tres quartes parts del mateix. És més, els dos títols se solen moure de manera molt semblant. Enagás també s'està desplaçant dins d'un ampli lateral des de 2015 i, al seu torn, dins d'una clara tendència alcista de fons. Simplement cal mirar la directriu alcista en la qual ha estat trobant suport des de 2008. Recta d'acceleració que uneix tots i cadascun dels mínims creixents des de llavors. Els dos títols són com vostè bé diu de caràcter defensiu, la qual cosa vol dir que quan vinguin temps millors per a l'Ibex també poden quedar-se per darrere. Cauen menys quan vénen mal dades, però per la mateixa solen fer-ho pitjor quan tot és alegria (una cosa de la qual ja gairebé ni ens recordem).

eng2109202
Gráfico semanal de Enagás

Finalment, quant a Ferrovial, és un títol que m'agrada. Encara que ara mateix el tenim lateral, però dins d'una clara tendència alcista de fons o primària. Les últimes caigudes van trobar suport a la part alta d'un triangle simètric (throw back) i la veritat és que des d'aquí va rebotar amb força. No em desagrada, però és cert que només per sobre de la resistència dels 26 euros (buit baixista setmanal) tindrem un nou senyal de fortalesa en el títol, avantsala del que pot ser un atac als màxims anuals i històrics (30,08). Moltes gràcies a vostè, una salutació.

fer210920
Gráfico semanal de Ferrovial

Bones, la meva pregunta és sobre els valors Facebook i Apple. Són valors forts, tenen un bon punt d'entrada en l'actualitat? O millor esperar? I.A.

Benvolgut lector, bona tarda. Per començar, tots dos títols són clarament alcistes en termes de llarg termini, que és el que realment ens hauria d'importar a l'hora d'entrar al mercat. Començant per Facebook, les últimes caigudes no signifiquen res, de fet encaixen absolutament dins dels paràmetres normals. No seria la primera vegada ni serà l'última que veiem un subjacent corregir en forma de ‘throw back’ cap als màxims històrics previs, i reestructurar-se a l'alça a continuació, la qual cosa portaria als títols de la xarxa social per excel·lència a nivells de preu pròxims als $220-$224. L'estocàstic setmanal està clarament tallat a la baixa, la qual cosa deixa la porta oberta al fet que les caigudes continuïn. Però l'important és que estem parlant d'un títol alcista en termes de llarg termini, no ho oblidi.

fb2109202
Gráfico semanal de Facebook

Quant a Apple, el tenim en fase de reacció. O cosa que és el mateix drenant/ajustat proporcionalment les fortíssimes pujades prèvies. Aquest està perforant a curt termini la MM50 i presenta ara suport als $100 (màxims de juliol) i per sota hi tenim un suport de més rellevància al buit alcista dels $96,19. Nivell que es correspon, a més, amb el 50% de tota l'última gran pujada des dels mínims de març. Després, a priori, la zona dels $90-$96 sembla en teoria un potencial nivell de preus interessant. Amb tot, no oblidem que estem parlant d'un títol impecablement alcista en termes de mitjà i de llarg termini. Una salutació.

aapl210920
Gráfico diario de Apple

Bon dia, porto diversos mesos operant amb IAG perquè el veig com un títol amb molt de potencial malgrat l'enorme risc. No obstant això, aquestes últimes dues setmanes és quan més dubtes estic tenint per l'enfonsament, una altra vegada, dels preus. L'última posició que vaig obrir va ser compra a 2,4 euros, però no sé si vendre i oblidar-me del tema, o esperar. Gràcies sempre. A.VP.

Estimat inversor, bona tarda. IAG està molt complicat, com segurament ja sap, sobretot en el curt termini. I més quan s'acosta el final de l'ampliació de capital i els drets s'estan desplomant respecte als màxims que aconseguien un parell de dies després de començar l'ampliació. A més, el tenim marcant nous mínims anuals i contra això no hi ha res a fer. La successió de màxims i mínims decreixents és impecable. Això no vol dir que no pugui pujar amb força més endavant, perquè res no cau sense el seu corresponent rebot o fase de reacció. L'única cosa que li puc dir és que el títol no pot ser més baixista i el fet d'haver perforat el suport decreixent que unia els últims mínims decreixents no augura res de bo. El convido a llegir aquí l'anàlisi tècnica que hem fet aquest matí sobre l'aerolínia. Gràcies a vostè, una salutació.

iag2109202
Gráfico semanal de IAG

Hola. Volia fer les següents consultes. Continua pensant que obrir llargs amb Cellnex és arribar tard? Com veu a Bayer? Gràcies! F.bb.

Benvolgut lector, bona tarda. Començant per Cellnex li puc dir que és clarament alcista en termes de mitjà i de llarg termini. I que el problema d'aquest títol radica en el fet que en algun moment corregeixi amb més profunditat de la que ens té acostumats els últims excessos sense que per a això deixi de ser un valor alcista. Aquest és el perill d'entrar tard al mercat. És a dir, on col·locaria l''stop loss' sense que per a això deixi de ser alcista? No és fàcil determinar aquest nivell i, a més, si ho fes aquest ha de ser molt generós. D'altra banda continua sent un valor alcista amb un important nivell de suport, de curt termini, a la zona dels aproximadament 50 euros.

clnx210920
Gráfico diario de Cellnex

Quant a la farmacèutica alemanya Bayer, que continua sent baixista en termes de mitjà i de llarg termini, l'única cosa a què aferrar-se és la possibilitat que el suport dels 54-55 euros, coincidint amb el 61,8% i últim mínim de reacció, no es perfori. Perforar-lo deixaria la porta oberta a la possibilitat de tornar als mínims anuals dels 45 euros. Poc més es pot dir d'un títol clarament baixista en els terminis amplis. Gràcies a vostè, una salutació.

bay210920
Gráfico diario de Bayer

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador