gafas

A continuació donem resposta als valors pels quals ens han preguntat més durant el matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Faes Farma, Lingotes Espaciales, Amazon, IAG, Aena, Red Eléctrica, Prosegur, Dia, Tecnocom i Telefónica.

Dia

  • 0,01€
  • 0,75%
  • 16,27€
  • -0,18%
  • 4,75€
  • 0,00%
  • 4,19€
  • 0,07%

Bon dia. A la vista de l'excel·lent aspecte tècnic de Faes Farma i de lingotes especiales estic esperant alguna reculada (que no arriba) per incorporar-me als valors. Quina valoració fa dels mateixos? Ja sé que no s'ha de córrer darrere dels preus, però sembla que estan en pujada lliure… és, potser ja, una mica tarda? Gràcies i una salutació. A.

Benvolgut lector, bona tarda. No se'm molesti per favor, però en els dos casos arribaria vostè molt tard al mercat (el que no vol dir que no puguin seguir pujant). Començant per Faes Farma (adjuntem el gràfic setmanal) tenim impecables mínims i màxims creixents setmanals des de principis de 2015. És més, en les últimes setmanes el títol ha superat la part alta del canal alcista accelerant més si cap la tendència alcista. És cert que en les properes sessions/setmanes podríem assistir a una consolidació de nivells i això podria portar al preu a nivells de preu propers als 3,20 euros. En qualsevol cas, el títol segueix mostrant una clara fortalesa i no descarto en absolut que, en les properes setmanes/mesos es dirigeixi a referències de preu propers als 4,50 euros.

Quant a Lingotes Especiales, títol que en el seu moment comentàvem tornava a ser interessant (quan a finals de febrer confirmava figura de canvi de tendència), segueix mostrant una impecable tendència alcista en tots els terminis. En el molt curt termini podria buscar posar a prova la nova zona de suport dels 14 euros. Però el perill d'entrar tan tard al mercat és que hem d'assumir que en algun moment arribarà la correcció/ajustament proporcional i en aquest moment podria iniciar-se una important correcció sense que per a això el títol deixés de ser alcista en termes de mitjà i llarg termini. La pregunta del milió d'euros seria: de debò estem disposats a assumir que en algun moment podria girar-se a la baixa amb força àdhuc sabent que estem invertits en un títol netament alcista? Resumint li diré que els dos títols no poden ser més alcistes però en moltes ocasions l'arribar tard al mercat sol portar-nos grans esglais i crebants si ens posem nerviosos tot just començar. Una salutació.

Bon dia. Podria analitzar Amazon, si us plau? Gràcies i una salutació. A.MM

Benvolgut lector, bona tarda. En les últimes setmanes hem vist a l'índex tecnològic superar resistències deixant enrere els màxims de 2015 al mateix temps que el Dow Jones i el S&P 500 cotitzen en màxims de tots els temps. Vull dir amb això que Wall Street segueix mostrant-se molt fort. I Amazon, com un dels principals títols del Nasdaq no podia ser menys. Amazon està en màxims de tots els temps o com denominem en “pujada lliure” absoluta i per tant no cal dir res més. L'última correcció li va portar simplement a emplenar l'últim dels buits alcistes i des d'aquí s'ha tornat a reestructurar, per enèssima vegada, a l'alça. Gràcies a vostè, una salutació.

Bon dia. Volgués que em diguessis com veus a IAG, és moment per comprar? Moltes gràcies. A. de C.

Benvolgut inversor, bona tarda. És aviat per poder dir que hem vist els mínims d'IAG després de l'últim gran desplom perquè figura de canvi de tendència no tenim i els màxims i mínims decreixents des de principis de 2015 estan aquí. De fet no descarto que en el mig termini intenti fins i tot dirigir-se a la important zona de suport, abans resistència, dels 3,50 euros. Rebots apart no veig interessant entrar a IAG a l'actual moment de mercat. Gràcies a vostè, una salutació.

Bon dia, D. José María. En primer lloc moltes gràcies per les seves anàlisis. M'agradaria consultar-li pel que fa a dos valors. Al seu moment vaig entrar a l'OPV de la companyia Aena i recentment vaig ampliar posicions a un preu aproximat de 115 euros. Creu que és moment de retirar-se i recollir beneficis o seria preferible aguantar una mica més? L'altre títol és Red Elèctrica, com veu l'evolució del valor? Creu que està ja esgotat el marge de pujada? Moltes gràcies i una salutació. J.CG.

Benvolgut usuari, bona tarda. Aena és un títol en “pujada lliure” absoluta, o el que és el mateix sense resistències de cap tipus. Ara bé, no descarto alguna correcció/consolidació cap a, com a mínim, el suport dels 125 euros. És un clar “mantenir” atès que tot i que corregís amb certa força, i no dic que ho vagi a fer, seguiria sent alcista. De fet el primer senyal de feblesa important vindria en cas de perforar el suport que presenta en l'últim mínim creixent i aquest a dia d'avui queda molt lluny dels preus actuals (102,61 euros).

¿Todavía no conoces Trader Watch? TW es un servicio que ofrece un continuo seguimiento en tiempo real de los mercados financieros, buscando las mejores oportunidades de inversión en cada momento

Quant a Red Elèctrica tres quartes parts del mateix que a Aena, en el sentit que estem parlant de valors clarament alcistes. Si de cas, comentar que Red Elèctrica cotitza davant potencials nivells de resistència, com és la part alta del canal alcista pel qual es ve desplaçant el preu des de començaments de 2015. És a dir, en el curt termini podríem assistir a una lògica i merescuda “recollida de beneficis” però sempre dins d'una clara i impecable tendència alcista. Gràcies a vostè, una salutació.

Hola, us felicito per aquesta secció d'anàlisi. Volia preguntar sobre Prosegur i Dia. Com veus aquests dos valors per entrar? Una salutació. JM.LL.

Benvolgut lector, bona tarda. Primer de tot m'agrada comprovar que al 'Consultori' d'aquest dimecres s'està preguntant, majorment, per valors que són alcistes (tot i que l'IBEX-35 és a la baixa) i això m'agrada per allò que sempre comento d'intentar comprar sempre fortalesa i no feblesa. Dit això Prosegur és un altre títol dels més alcistes del mercat en termes de llarg termini, de fet i a la vista del gràfic mensual el tenim en “pujada lliure” absoluta. Simplement observem, a més, l'impecable del canal alcista de llarg termini pel qual es ve desplaçant el preu des de 1996.

Quant a Dia puc dir-li que és dels títols que més m'agraden del mercat en aquest moment, sobretot des que confirmés figura de canvi de tendència per sobre de la resistència, ara suport, dels 5,25-5,30 euros. En teoria les últimes correccions semblen formar part del típic “throw back” a la “línia clavicular” de la formació d'implicacions alcistes. De fet la projecció mínima “teòrica” de pujada hauria de portar-li als voltants dels 6,50-6,60 euros. Una salutació

Bon dia. Què està passant amb Tecnocom? Quines perspectives hi ha a curt i mig termini? Una salutació. L.GN

Benvolgut inversor, bona tarda. No fa moltes setmanes comentem que Tecnocom presentava una resistència molt important en els màxims de 2014 (1,853 euros) i que per damunt es podria molt interessant per que des d'aquest moment estaria confirmant una gran figura de canvi de tendència amb objectiu mínim “teòric” en els 3,60-3,70 euros. I així està el títol. El que és cert és que la pujada l'esperàvem per al mig termini i en cap cas que gran part del recorregut ho fes en només dues setmanes. Dit això i correccions apart, les sensacions a dia d'avui en el títol segueixen sent bones. Una salutació.

Hola, bon dia. Estic pensant comprar accions de Telefónica, doncs sembla que han fet vall, tinc raó? Rebi una cordial salutació, moltes gràcies. M.

Benvolgut usuari, bona tarda. A dia d'avui no hi ha res que ens digui que Telefónica hagi deixat de caure, encara no ho sabem. No tenim cap figura de tornada ni gens que ho confirmi. De fet la figura de tornada setmanal en “cap i espatlles” podria tenir continuïtat en les properes setmanes per no parlar dels impecables màxims i mínims decreixents que segueix dibuixant el títol des de fa una mica més d'un any. Al meu entendre tractaria de veure els toros des de la barrera, doncs l'Ibex 35 segueix mostrant molta feblesa i especialment el sector financer. Fins que el sector financer europeu no deixi de caure poc més podem fer excepte rebots puntuals. Gràcies a vostè, una salutació.

Bolsamanía

Nota: La toma de decisiones de inversión debe hacerse de manera responsable y siendo conscientes de los riesgos que se asumen. Web Financial Group no acepta ninguna responsabilidad por el contenido y los análisis del consultorio. Se advierte igualmente que la operativa en el mercado de valores supone un riesgo elevado e implica una vigilancia constante de la posición.

Llegiu més:

OHL: ahora o nunca

BBVA: mientras se respeten los mínimos del Brexit hay lugar para la esperanza

¿Qué nivel de resistencia debería superar Indra para confirmar figura de vuelta?

La banca alemana tocada y hundida: Deutsche Bank y Commerzbank en 'caída libre'

Técnicamente HSBC pone rumbo a los niveles de principios de año

contador