bitcoin 20201117071810

Es tracta d'un respir momentani, un descans (fase de reacció) que es pren el mercat per posteriorment donar continuïtat a la tendència en la qual es troba el subjacent en qüestió. Clarament alcista.

  • 63.107,82$
  • -1,82%
Análisis Técnico
S1
20000
S2
34930
R1
42730
R2
42730
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

No fa gaire vam parlar de la possibilitat que el bitcoin estigués donant forma a un triangle simètric de continuïtat de tendència. Si bé, és cert que era una possibilitat el que ens feia dubtar que al final fos així era el fet que aquest fos tan clar i que el mercat ens ho posés tan fàcil. I el mercat és de tot menys fàcil, no ho oblideu mai. En qualsevol cas, el que hem de tenir clar és que el menys important és si es tractava d'un triangle, una bandera, banderí, etcètera. El que tenim davant és un ajust/correcció proporcional de les pujades prèvies o fase de reacció. Un moviment lògic, sa i normal que es produeix en tota tendència alcista. Però és que, fins i tot, encara que caigués cap a l'important suport dels 20.000 dòlars (no dic que ho hagi de fer) res canviaria realment. Aquest encaixaria dins del que és un retrocés temporal als anteriors màxims històrics.

El que importa és la tendència de fons (o primària) i està clar que aquesta no pot ser més alcista en el cas que ens ocupa. Si mentrestant la correcció el porta als 29.000 dòlars, als 25.000 dòlars o més avall és gairebé el que menys importa. Aquest és un altre exemple més del que en ocasions comentem sobre que un subjacent pot caure amb força sense deixar de ser alcista a mitjà i llarg termini.

De tornada a la 'bandera', aquesta es caracteritza per experimentar una pujada pronunciada, vertical i a aquest tram/impuls alcista se'l coneix com a asta. Posteriorment es produeix un moviment lateral-lateral baixista amb forma de rectangle (canal horitzontal o baixista), el que anomenem bandera. De manera que tenim una asta seguida d'una bandera. Quan el preu trenca per dalt la bandera és quan s'activa el senyal de compra, de continuïtat de la tendència prèvia. Com a norma general el trencament de la bandera sol produir amb un increment del volum de negociació. A més, l'oscil·lador de moment estocàstic comença a llançar lectures extremes de sobrevenda diàries, cosa que sol ser indicatiu que el rebot no hauria d'estar molt lluny. I el primer avís a navegants vindria de la mà de la superació de la resistència dels 35.000, l'últim màxim decreixent de curt termini.

btcusd280121
Gràfic diari del futur del bitcoin

I és aquí... 'traient el cap' per sobre del canal baixista de les últimes setmanes.

btcusd290121
Gràfic diari del futur del bitcoin

Noticias relacionadas

contador