ep ipad pro de 2020
APPLE

També coneguda com l'MM200 o DMA200 (en anglès) és un indicador tècnic que s'utilitza per identificar tendències a llarg termini.

  • 183,38$
  • 5,98%
Análisis Técnico
S1
116.21
S2
128.32
R1
137
R2
137
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Bàsicament, és una mitjana que sol funcionar bastant bé com un indicador de tendència, de manera que ens diu que un subjacent (el que sigui) es troba en una tendència alcista de fons quan la sèrie de preus cotitza per sobre aquesta. I és una tendència baixista quan cotitza per sota. La mitjana es calcula sumant els preus de tancament de les últimes 200 observacions del subjacent en qüestió i dividint el resultat per 200.

L'experiència m'ha demostrat en nombroses ocasions que aquest indicador pot generar senyals erràtiques (soroll) tant a l'alça com a la baixa. En altres actua molt bé com a suport o resistència segons sigui el cas. Diguem que és un indicador que està bé per donar-nos una informació ràpida sobre quina és la tendència de fons del subjacent que volem analitzar. Però aquesta no és infal·lible, en absolut.

Així, podem veure com el valor d'Apple fa diverses sessions que s'està recolzant en aquesta mitjana. Si es perfora no és el final del món, ja que no és la primera vegada, ni serà l'última en què vegem els títols cotitzar per sota, per unes sessions/setmanes més tard recuperar-la amb força. És una mitjana orientativa, res més. Pel costat dels suports tenim els mínims de maig als 122,25 dòlars i per sota, i de major rellevància tenim els mínims de març als 116,21 dòlars.

aapl030621
Gràfic diari d'Apple

contador