• Pel que fa a Telefónica, redueixen el seu consell fins a 'infraponderar' des de 'sobreponderar'
  • Encara que aposten pel sector europeu de Telecomunicacions en el seu conjunt
ep jose maria alvarez-pallete
José María Álvarez-Pallete, president executiu de TelefónicaEUROPA PRESS

Els analistes de JP Morgan Cazenove consideren que ha arribat el moment de recollir beneficis a Telefónica, després que les seves accions hagin pujat un 19% el 2017.

  • 4,25€
  • 0,62%

Aquests experts assenyalen que hi ha valors més interessants a hores d'ara, com Euskaltel, a Espanya, amb més potencial de revaloració per als propers mesos.

Sobre Telefónica, comenten que els segueix agradant la companyia a "llarg termini", però que a curt termini redueixen el seu consell fins a 'infraponderar' (reduir en cartera) des de 'sobreponderar' (augmentar en cartera), ja que anticipen un "feble" trimestre per als seus resultats, que estaran penalitzats per l'efecte del tipus de canvi (l'operadora presenta resultats aquest dijous, 11 de maig).

És important destacar que aquest canvi de recomanació es deu a raons tàctiques, ja que JP Morgan ha elevat el seu consell sobre el sector europeu de Telecomunicacions a 'sobreponderar'. No obstant això, considera que a curt termini els valors que millor es comportaran són Sunrise, DT, SFR, Iliad, Telenet, Inmarsat, Bouygues, OTE, Zegona, ComHem, Euskaltel i Orange.

Per contra, els valors del sector amb menor potencial a hores d'ara (encara que a llarg termini hi ha noms que els segueixen agradant) són SCOM, TalkTalk, SES, Eutelsat, Telefonica, Telenor i Elisa. Les accions de Telefónica pugen gairebé un 20% des del començament de l’any, mentre el sector de 'telecos' en el seu conjunt s'ha comportat un 15% pitjor que la mitjana del mercat el 2017.

Noticias relacionadas

contador