És important que l'Ibex 35 no perdi el suport dels 9.279 punts si no volem veure una complicació tècnica més severa en el nostre mercat.

Ahir dilluns vam poder veure com el Santander perdia el suport dels 5,20 euros el que ens fa pensar en una continuació dels descensos amb l'objectiu de cobrir el buit alcista que es deixés el banc dimecres passat. El valor ens podria estar donant una nova oportunitat d'entrada i és que cal tenir molt present que el seu aspecte tècnic és molt bo i que seguirà sent-ho sempre que no perdi el suport dels 4,95 euros, mínims de l'última banda lateral de cotització.

Gamesa continua oferint un bon aspecte tècnic. La companyia es manté cotitzant just per sobre de la mitjana de 200 sessions amb moltes paperetes perquè acabem veient un senyal de fortalesa que ens confirmi una continuació de les pujades. La resistència clau que vigilarem es troba en els 19,98 euros. Un tancament per sobre d'aquesta resistència ens faria pensar en una volta al nivell dels 22 euros.

Gas Natural segueix cotitzant molt prop de la resistència dels 18,04 euros. El seu comportament en aquest nivell de preus és clau, ja que la seva superació ens faria pensar en el final de la consolidació lateral del curt termini i l'inici d'un nou tram alcista que podria aconseguir tranquil·lament els màxims del passat any que dibuixés en els 19,35 euros.

En les últimes sessions hem vist la superació de la resistència dels 2,08 euros en Ercros. Això ens indica la fortalesa actual de les compres el que podria acabar empenyent la cotització de la companyia fins al nivell dels 2,40 euros.

Les caigudes de les últimes sessions en Caixabank ens fan pensar en la formació d'un throw back al nivell dels 3,34 euros. Per aquests nivells a més presenta el buit alcista que es deixés la setmana. Una vegada cobert el gap podríem tornar a veure la volta de les compres i la continuació de la tendència alcista principal amb la mirada posada en els 3,75 euros.

Ence és un dels valors a tenir molt en compte en les properes jornades. Després d'un importantíssim impuls alcista del 45% en els mesos de novembre i desembre hem vist com el valor s'ha enfilat per sobre de la mitjana de 200 sessions i podria estar consolidant nivells a l'espera de l'aparició d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en una presa de posicions. La resistència clau es troba en els 2,62 euros. Un tancament per sobre d'aquest nivell de preus ens confirmaria el començament d'un nou impuls alcista que podria portar al valor fins al nivell dels 3 euros el que suposa un 15% de revaloració addicional.

contador