• Els analistes del banc nord-americà destaquen els reduïts volums de crèdit
  • Consideren massa elevades les previsions del consens sobre el marge d'interessos
ep josep oliu banco sabadell

"La incertesa política sobre Catalunya afegeix pressió baixista en el curt termini" als bancs espanyols, segons expliquen els analistes del banc nord-americà JP Morgan Cazenove. Aquest dilluns, les accions de les entitats més exposades a la Comunitat Autònoma, com Banc Sabadell i Caixabank, van registrar fortes pèrdues en borsa, perquè els inversors descompten un escenari advers per la crisi constitucional oberta entre Espanya i Catalunya.

  • 1,69€
  • 3,18%
  • 5,10€
  • 1,67%

"Caixabank i Banc Sabadell estan servint de termòmetre de la preocupació dels inversors per aquest tema", afirmen els experts de Self Bank. David Madden, analista de CMC Markets, comenta que "la incertesa política està pesant sobre la borsa espanyola, i fins que la situació no sigui resolta, els operadors es mantindran cautelosos".

Segons dades del banc nord-americà Citi, els bancs amb més exposició creditícia a Catalunya amb dades de 2016 són Sabadell i Caixabank, amb un 16% de la seva cartera a la regió, seguits de Bankinter (9%), BBVA (8%), Bankia/BMN (7%) i Santander/Popular (3%).

Per la seva banda, des de JP Morgan Cazenove, també destaquen els reduïts volums de crèdit que estan registrant els bancs espanyols tot i la recuperació econòmica, ja que segueixen registrant taxes negatives de creixement. "Aquestes dades no són positius per al marge d'interessos del sector" afirmen.

A més, consideren que la previsió d'arribar a un equilibri en els volums de crèdit a mitjans de 2018 "no té visibilitat", mentre segueix la compressió general a la taxa d'interès i l'Euribor continua marcant mínims històrics de manera continuada. Per això, consideren que les expectatives del consens sobre el marge d'interessos del sector bancari espanyol és "massa elevada", cosa que els fa ser cauts sobre el comportament del sector.

Noticias relacionadas

contador