• El seu anterior preu objectiu es trobava als 164 euros per acció
  • Les accions de la companyia cauen més del 2%, fins a nivells de 160 euros
ep jose manuel vargas 20170727143904
EUROPA PRESS

Els analistes de JP Morgan Cazenove han tallat les 'ales' d'Aena en borsa, en reduir la seva valoració a prop del 5%, fins a 157 euros per acció des dels anteriors 164 euros. Els títols de l'empresa cauen més del 2%, fins a nivells de 160 euros.

  • 178,80€
  • -1,22%

Els experts del banc nord-americà han reiterat el consell d’'infraponderar' (reduir el valor de les carteres) i se sumen així a l'àmplia llista d'experts que consideren esgotat el potencial alcista del valor, després del seu excel·lent comportament des que va sortir a borsa.

"Després dels desafortunats atacs a Catalunya, avaluem l'impacte en Aena", expliquen aquests experts, que realitzen un paral·lelisme amb els atacs que va patir París al novembre de 2015. Per això, redueixen la seva estimació de creixement del trànsit aeri per 2017 des del 8 % fins al 7,4%.

Per 2018, redueixen la seva estimació de creixement esperat del trànsit del 5% fins al 3%. Per això, redueixen el seu preu objectiu a 12 mesos fins als esmentats 157 euros per acció. A més, afirmen que Aena està més exposada al sector turístic que el grup francès d'aeroports ADP, de manera que l'impacte a llarg termini pot ser més gran.

POTENCIAL ALCISTA ESGOTAT

Aquest nova retallada de recomanació que pateix Aena s'uneix a la llarga llista d'analistes que han donat per esgotat el seu potencial alcista en borsa. Per exemple, els analistes de Renta 4 van valorar al seu últim informe els títols del gestor d'aeroports en 145 euros.

Segons l'opinió d'aquests experts, "el trànsit aeri no creixerà per sempre, i menys a aquests nivells". La seva estimació és que el trànsit creixi un 8,6% el 2017, però van assenyalar que "el potencial de millora està limitat a mitjà termini". Des de mitjans de juny, diverses empreses d'anàlisi com Barclays, Goldman Sachs, HSBC, Deutsche Bank i Bankinter han rebaixat les valoracions de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador