• En canvi, no preveu que Gas Natural segueixi revalorant en borsa
  • Ha reduït el seu consell sobre el grup català a 'neutral' i el preu fins a 22,40 euros
ep presidenteiberdrola ignacio sanchez galan
El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez GalánIBERDROLA

Els analistes de Citi han elevat el preu objectiu d'Iberdrola fins a 8 euros per acció des dels anteriors 7 euros i han reiterat el consell de 'compra' sobre l'elèctrica presidida per Ignacio Sánchez Galán, que puja un 0,6%, fins a 7,06 euros.

  • 11,58€
  • 0,00%

"Diverses oportunitats de creixement estan emergint per a Iberdrola (Estats Units, Brasil, noves renovables) i pensem que el grup estaria millor preparat per explotar la dinàmica del mercat si separés les seves infraestructures (85% del seu benefici) del seu negoci de mercat", afirmen els experts del banc nord-americà.

"En la nostra opinió", afegeixen, "això augmentaria la flexibilitat financera, el focus de la directiva i la història de l'acció, ja que desbloquejaria valor. Un grup refocalitzat seria més àgil per jugar la consolidació del sector i beneficiar-se d'una menor beta que l'actual, a llarg termini, per un menor cost del deute".

En canvi, aquests experts no preveuen que Gas Natural Fenosa segueixi revalorant en borsa, per la qual cosa han reduït el seu consell a neutral i el preu objectiu fins a 22,40 euros per títol. En la seva opinió, la possibilitat d'una reestructuració de l'empresa ja ha estat descomptada pel mercat i a curt termini no existeixen més catalitzadors.

"A causa de la debilitat de les divises a Llatinoamèrica i a la dilució per la venda d'actius a Itàlia retallem les nostres estimacions de benefici un 3,4% de mitjana per al 2018 - 2020", assenyalen. També augmenten la seva previsió de dividend per acció un 20%, fins a 1,2 euros, per reflectir les potencials guanys de capital en la política de dividends.

La seva conclusió és que, malgrat el potencial de reestructuració, la història del valor i el seu model de negoci seguiran complexes i els beneficis estaran exposats a la incertesa sobre els marges del subministrament de gas, les divises de Llatinoamèrica i menor visibilitat d'ingressos que la competència. En aquest escenari, considera que el mercat ja ha descomptat el potencial de reestructuració a curt termini per les vendes d'actius no estratègics.

Noticias relacionadas

contador