• També augmenta el preu objectiu d'altres gestors d'aeroports com ADP, Vienna i Fraport
  • En canvi, reitera el seu consell de 'venda' sobre l'aerolínia hispanobritànica IAG
ep pasajeros barajas t4

Els analistes d'HSBC preveuen que Aena segueixi volant en borsa, ja que han elevat la valoració de les seves accions fins a 162 euros des dels anteriors 150 euros per títol.

  • 175,60€
  • -0,11%

Aquests experts reiteren el seu consell de 'compra' sobre el gestor dels aeroports espanyols, que cau un 0,5% en aquests moments, fins a 152 euros. La nova valoració implica un potencial alcista per al valor del 6%.

A més d'Aena, HSBC ha elevat el preu objectiu d'altres grans gestors europeus d'aeroports, com ADP (fins a 124,50 euros des de 120), Vienna (fins a 33,50 euros des de 32) i Fraport (fins a 76 euros des de 70). Per tots ells també manté el seu consell de 'comprar'.

En canvi, aquests experts reiteren el seu consell de 'venda' sobre l'aerolínia hispanobritànica IAG, matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus. Al mateix temps, mantenen el seu consell de 'compra' sobre l'aerolínia de baix cost EasyJet.

"Esperem que els aeroports presentin una millora de la seva rendibilitat gràcies a una recuperació del volum de passatgers. Esperem que EasyJet, Air France-KLM i Norwegian presentin una menor rendibilitat a causa de l'efecte divisa, majors costos de fuel i febles ingressos, respectivament. Preveiem un comportament pla per IAG, Lufthansa i Ryanair, en què la caiguda del fuel compensa els menors ingressos", afirma HSBC sobre la propera presentació de resultats d'aquestes empreses.

En el cas d'Aena, que presenta resultats dijous que ve, 27 d'abril, HSBC assenyala que "les tendències del tràfic de passatgers seguiran sent forts, ja que la inestabilitat geopolítica als mercats turístics alternatius continuarà recolzant la demanda de tràfic a Espanya".

Aquests experts esperen una pujada del 5% a l’EBITDA del primer trimestre, fins a 263 milions d'euros, mentre els ingressos augmentaran un 3,7%, fins a 744 milions d'euros. Encara que en la seva opinió, la clau per Aena serà saber com utilitza el seu flux de caixa al futur. És a dir, si decideix augmentar la retribució a l'accionista o aposta per invertir aquesta liquiditat en la seva expansió internacional. En aquest escenari, HSBC espera que el Govern, que controla el 51% del capital, anunciï en breu un augment del dividend.

Noticias relacionadas

contador