• També ha augmentat el seu preu objectiu fins als 4,60 des dels 4,50 euros per acció
  • Assenyala que el mercat ja ha descomptat la caiguda de la rendibilitat del grup
ricardo curras consejero delegado de grupo dia 1
DIA

Les accions de DIA, la cadena de supermercats de baix cost, ha pujat un 2,32% en borsa, fins als 4,10 euros, després que els analistes de Deutsche Bank hagin elevat la seva recomanació sobre el valor fins a 'comprar' des de 'mantenir'.

Dia

  • 0,01€
  • 4,76%

Aquests experts han augmentat lleugerament la valoració dels seus títols fins als 4,60 euros per títol des dels anteriors 4,50 euros. Aquest preu objectiu implica un potencial alcista del 12,7% a dotze mesos sobre l'actual preu de mercat.

"Augmentem la nostra estimació de benefici per acció (BPA) per al període 2017/2019 en un 2%", afirmen aquests experts per justificar l'augment de la seva valoració. En la seva opinió, "la feble tendència actual que està afectant la rendibilitat del grup ha estat descomptada pel preu de l'acció i les expectatives del mercat".

Deutsche Bank recorda que les accions de DIA han baixat més del 30% durant els últims sis mesos i que els analistes han reduït un 26% la seva previsió de beneficis per a la companyia. La seva estimació és que 2018 marqui un sostre per la pressió sobre els marges, amb un efecte negatiu del tipus de canvi del 6%. I assenyala que DIA cotitza amb descompte del 21% sobre els seus comparables.

FEBLES RESULTATS

DIA va presentar aquest dijous uns febles resultats del quart trimestre i del conjunt de 2017. El resultat net anual va baixar un 37,0%, fins als 109.600.000 d'euros. Les vendes netes van baixar un 0,6% en euros, fins als 8.621 milions, mentre que a divisa constant van millorar un 0,6% respecte a l'any anterior.

Ricardo Currás, conseller delegat, ha reconegut que "el 2017 ha estat el primer any que no hem assolit els nostres objectius des que vam sortir a borsa el 2011. Els resultats han estat per sota de la previsió que vam donar a l'octubre a causa de que la inversió en preu ha estat més gran de la que inicialment estimàvem.

"La nostra decisió de mantenir el lideratge en preus a Espanya ha impactat en els nostres marges, que no han pogut ser compensats pels esforços en estalvi de costos i beneficis provinents de les nostres aliances comercials", va afegir Currás, que va donar la benvinguda al nou accionista de referència, el fons LetterOne del milionari rus Mikhail Fridman.

Noticias relacionadas

contador