• En la seva opinió, la matriu de Zara ofereix avantatges competitius úniques
  • Com el seu model de disseny basat en les decisions de compra del consumidor
ep pablo isla inditex
Pablo Isla, conseller delegat d'InditexEUROPA PRESS

Els analistes del banc d'inversió francès Bryan Garnier ho tenen clar. En el sector tèxtil europeu, la seva recomanació és 'comprar' Inditex i 'mantenir' H&M.

  • 43,31€
  • -0,28%

Aquests experts valoren la multinacional espanyola controlada per Amancio Ortega a 38 euros per acció (Inditex cau lleugerament un 0,3%, fins als 36,21 euros).

Hennes & Mauritz (H&M) va augmentar un 7% les seves vendes d'abril respecte al mateix mes de 2016. El major competidor europeu d'Inditex compta amb 4.474 botigues a tot el món, enfront de les 4.035 d'un any abans. L'empresa publicarà els resultats del seu segon trimestre fiscal el proper 15 de juny.

Segons l'opinió de Bryan Garnier, H&M registra una xifra d'inventaris massa elevada que indica menors vendes durant el trimestre i anticipa el risc de més rebaixes per vendre les col·leccions d'hivern. En la seva opinió, H&M compta amb una debilitat estructural, ja que el període de venda de 6 mesos de les seves col·leccions no li permet adaptar-se als canvis de la demanda.

Segons Bryan Garnier, hi ha diversos factors que justifiquen comprar les accions d'Inditex respecte a les de H&M: "Ofereix un perfil més defensiu, amb uns avantatges competitius únics, com la seva estratègia 'pull' (disseny de les col·leccions basat en les decisions de compra dels consumidors) i la seva integració centralitzada i vertical, que implica temps de lliurament curts. Com a conseqüència, el seu moment de vendes és més fort i el seu model de negoci integrat-vertical implica menys volatilitat dels beneficis".

Noticias relacionadas

contador