• També redueixen la seva recomanació fins a 'neutral' des de 'comprar'
  • Observen riscos a la Xina i menors avenços en infraestructures als EUA
ep sede arcelor mittal sestao
Seu d'ArcelorMittal a Sestao, Biscaia

Els analistes de Bankinter han reduït la valoració d'ArcelorMittal després del contrasplit (agrupació d'accions 3x1) realitzat pel gegant siderúrgic la setmana passada.

  • 23,71€
  • -1,08%

Aquests experts valoraven anteriorment els títols d'Arcelor en 9,3 euros per acció, equivalents a 27,9 euros després del contrasplit, i recomanaven 'comprar' les seves accions. Ara, han reduït la valoració fins als 21,34 euros i aconsellen 'neutral', "després de fer un ajust en el model de valoració". Els títols d'Arcelor pugen un 0,5%, fins a 20,22 euros.

"Els fonamentals són sòlids, però els riscos que emergeixen des de la Xina i la pèrdua de força de l'escenari de reflació/inversió en infraestructures de Trump enterboleixen el panorama", opinen aquests experts.

Sobre els resultats presentats el passat 12 de maig, Bankinter assenyala que van ser millors del que s'esperava "gràcies a la recuperació dels preus de l'acer" i "l'increment dels enviaments de ferro, mentre que els d'acer retrocedeixen a 21,1 milions de tones, llastats per Brasil, cosa que hauria de millorar durant la resta de l'any".

En la seva opinió, Arcelor seguirà reduint el seu endeutament i els seus resultats es veuran recolzats durant els propers trimestres per unes condicions de mercat "favorables", ja que la demanda es recuperarà, "excepte a la Xina". No obstant això, els sòlids fonamentals no compensen el feble escenari previst per a la Xina i els problemes que està tenint Donald Trump als EUA per tirar endavant el seu programa d'infraestructures.

Noticias relacionadas

contador