• A més, retalla la valoració de les seves accions des de 10 fins a 9 euros
  • El nou preu objectiu implica un potencial a la baixa del 18% sobre el valor de mercat

Atresmedia,ggrup de comunicació que controla els canals de televisió Antena 3 i La Sexta i l'emissora de radio Onda Cero, cau un 4% en borsa després que els analistes de Deutsche Bank hagin retallat la seva recomanació sobre la companyia fins a 'vendre' des de 'mantenir'.

  • 4,73€
  • -1,25%

A més, el banc germà ha reduït la valoració de les seves accions fins a 9 euros des dels anteriors 10 euros, la qual cosa implica un potencial a la baixa del 18% sobre el preu actual de mercat, que se situa en 11 euros després de les caigudes esmentades del 4%.

Aquests analistes assenyalen que la publicitat en la televisió tradicional no està creixent al mateix ritme que l'economia, mentre observen feblesa al mercat publicitari europeu durant el segon trimestre.

"La TV tradicional no està col·lapsant, però les noves campanyes es dirigeixen més cap al vídeo online, les xarxes socials i els mòbils. Una relació menor amb el moment macro redueix la principal raó per posseir accions de TV. Fa que la recuperació per les TVs de França i Espanya sigui particularment vulnerable. Reduïm TF1, M6 i Atresmedia fins a vendre i P7 fins a mantenir", expliquen des de Deutsche Bank.

Aquests experts afegeixen que la publicitat online a Regne Unit és el doble de gran que en la TV i que en 2016 va créixer a un ritme del 17%, mentre la publicitat en TV va caure un 4%. La publicitat online també superarà a la de la TV tradicional als EUA en 2017. "Les estadístiques oficials que mostren l'estabilitat dels anuncis en la TV estan cada vegada més obsoletes", comenten.

En el cas concret de Atresmedia, afegeixen que les seves estimacions se situen "per sota de les del consens" i que en general han reduït les seves previsions per a tot el sector europeu de TV. "Les televisions espanyoles tenen una alta exposició al model lineal de publicitat", destaquen.

Noticias relacionadas

contador