ep archivo   heathrow baa ferrovial
BAA - Archivo

Els experts de Bankinter consideren que la possible venda de Ferrovial de la seva participació del 50% en la gestió dels aeroports d'Aberdeen i Glasgow, a Escòcia, i Southampton, al sud de Londres, agrupats sota la societat AGS, serien "bones notícies" per al grup constructor i de concessions.

  • 28,92€
  • 0,28%

Aquests analistes, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 35 euros per acció, afegeixen que "l'operació s'emmarca en el procés de rotació d'actius madurs i ajudaria Ferrovial a finançar la seva entrada en nous projectes d'infraestructures, com la New Terminal One de l'aeroport JFK (Nova York)".

Segons la seva opinió, "la principal referència de preu és el que van pagar Ferrovial i Macquarie per aconseguir el 100% del capital el 2014 (1.219 milions d'euros), que suposaria una entrada de caixa d'uns 600 milions per a Ferrovial".

VENDA DEL 25% DE HEATHROW

La venda d'aquestes concessions es produiria després que Ferrovial vengués fa unes quantes setmanes el 25% de l'aeroport de Heathrow per 2.368 milions de lliures als fons Ardian i The Public Investment Fund.

Una operació que els analistes van considerar positiva sobretot per dues raons. El preu acordat va ser superior al que s'esperava i els fons obtinguts permetran a Ferrovial finançar la seva aposta per nous projectes d'infraestructures als Estats Units i al Canadà, els seus principals mercats objectiu.

contador