ep archivo   un semaforo en rojo frente a la fachada de la sede de telefonica
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els analistes valoren "positivament" la compra dels drets d'emissió del futbol europeu fins al 2027 anunciada per Telefónica aquest dimarts a un preu de 320 milions d'euros per temporada.

  • 4,21€
  • 0,57%

Els experts de Bankinter, el consell del qual sobre l'operadora és neutral, amb una valoració de 4,20 euros per acció, comenten que "l'adquisició reforça l'oferta de continguts del grup, incloent-hi tots els drets del futbol al mercat espanyol" .

Segons la seva valoració, "l'acord amb la UEFA possibilita a Telefónica mantenir l'oferta als clients de Movistar+ de tota l'oferta futbolística, incloent-hi la UEFA Champions League i Europa League".

A parer seu, "l'oferta d'aquest contingut és clau per al manteniment del lideratge de Telefónica a Espanya (49% dels ingressos, 56% de l'OIBDA i 69% del Cash Flow lliure del sector el 2020)".

Sobretot perquè "el manteniment de l'exclusivitat d'aquest contingut evita la pèrdua de clients i la reducció del consum mitjà per client (ARPU) des de 90 euros/mes cap a la mitjana de 60 euros/mes que no s'hagués compensat per l'estalvi en l'adquisició dels drets”. D'altra banda, assenyalen que "el preu pagat és, a més, 5 milions d'euros per temporada inferior a l'anterior contracte signat el 2020".

Per part seva, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar, amb una valoració de 5 euros per acció, consideren que la notícia té "poc impacte (suposa el 2,5% de l'EBITDA anual)", encara que li atorguen un "biaix positiu, ja que elimina intermediaris i alhora pot revendre aquests drets d'emissió a altres companyies/operadors".

Des de Renta 4, empresa que aconsella sobreponderar, amb un preu objectiu de 4,60 euros, afegeixen que la "notícia és positiva, ja que renova i reforça l'oferta de continguts molt demanats pels clients i a un preu similar al de l'anterior cicle, el trienni que acaba el 2024".

Noticias relacionadas

contador