ep archivo   tubos producidos en una planta de tubos reunidos
TUBOS REUNIDOS - Archivo

Renta 4 Banc ha iniciat la cobertura de Tubos Reunidos amb un preu objectiu de 0,83 euros per acció i una recomanació de sobreponderar els títols de la cotitzada espanyola. L'escenari que contemplen aquests experts dibuixa un potencial alcista de més del 50% per al valor des dels preus actuals.

  • 0,71€
  • 2,16%

Aquests experts argumenten que la combinació del bon moment del sector, del qual s'espera que creixi a bon ritme en el futur, així com de l'"atractiu" Pla Estratègic de la companyia i les estimacions d'EBITDA, són el principal argument per defensar aquesta valoració. "Tubos Reunidos ofereix una història de reorganització d'un grup que ha travessat moments difícils, però que ha sabut posicionar-se de manera adequada per poder ser un jugador clau en la transició energètica i aprofitar el supercicle inversor que s'espera per al sector petrolier, químic i petroquímic", apunten.

Així mateix, Renta 4 destaca l'"elevat" grau d'internacionalització de la companyia espanyola, amb el 94% de les vendes del 2022 representant exportacions a més de 100 països. Aquesta circumstància, afegeixen, "els permet estar a prop dels seus clients, abastant els 5 continents, amb presència comercial a 31 països i amb oficines a Itàlia, Alemanya, Xina, Corea del Sud, Emirats Àrabs, Estats Units, Mèxic i Colòmbia".

Més detalladament, aquests estrategs assenyalen que el full de ruta dissenyat per la companyia per al període 2021-2026 preveu "aconseguir una situació de sostenibilitat a llarg termini, recolzada en la transició energètica i la descarbonització". D'aquesta manera, l'estratègia fixada en aquest pla "té en consideració la pèrdua esperada de la demanda de les indústries generadores de gasos d'efecte hivernacle, adaptant els objectius a les perspectives dels mercats d'extracció de petroli i de gas natural i substituir-lo progressivament per energies netes com la geotèrmia i l'hidrogen verd".

D'altra banda, la companyia assenyala que les estimacions donades per Tubos Reunidos són clarament “conservadores”. Segons Renta 4, les seves pròpies estimacions se situen "lleugerament per sobre" de les previsions del sector en termes de vendes, amb una millora els exercicis 2025 i 2026 del 7,6% i 7,1%, respectivament, gràcies a "l'especialització i el nínxol de mercat del grup".

"En termes d'EBITDA hem preferit mantenir una visió més conservadora i, després de l'excepcional exercici 2023 (98,8 milions) i un exercici 2024 més normalitzat (52,4 milions), preveiem una millora progressiva dels resultats fins a assolir un EBITDA el 2026 de 64 milions d'euros, similar al registrat el 2022 (64,5 milions)”, expliquen.

De la mateixa manera, en termes de marges, gràcies a la millora en el mix de venda i a les millores d'eficiència dutes a terme per la companyia (unificació de l'aceria i els processos d'estirat de laminació en fred a Amurrio, entre d'altres), Renta 4 preveu un augment el 2026 d'1,7 punts percentuals fins a assolir el 14,3%.

Noticias relacionadas

contador