ep archivo   fachada de la sede de naturgy a 4 de abril de 2023 en madrid espana naturgy es una
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els analistes de RBC Capital Markets han reiterat la seva visió negativa sobre Enagás i Naturgy i han reforçat la seva aposta per altres utilities europees, com Centrica, EDP, Enel i RWE.

  • 14,17€
  • -0,49%
  • 24,84€
  • -0,24%

En comentar el seu posicionament de cara al segon semestre del 2023, aquests experts han reiterat el consell d'infraponderar sobre Enagás i Naturgy, amb una valoració de 13,50 euros per acció i 21 euros per títol, respectivament.

RBC qualifica aquestes dues companyies espanyoles com els seus noms "menys preferits" del sector, ja que Enagás cotitza "amb una gran prima sobre la base regulada d'actius (RAB)", tot i que està previst que aquest paràmetre "caigui un 5% anual fins al 2026". A més, considera que enfronta una "expansió internacional problemàtica".

En el cas de Naturgy, assenyala que “la rendibilitat del negoci del gas hauria de caure des del segon semestre del 2023”; i, a més, considera negatiu el fet que “alguns accionistes de referència” estiguin buscant vendre les seves participacions.

ELS SEUS NOMS PREFERITS

D'altra banda, RBC ha destacat els seus “noms favorits” dins del sector. Així, ha reiterat el seu consell de sobreponderar sobre les britàniques Centrica i National Grid, amb valoracions de 140 penics i 1.250 penics per acció, respectivament.

A més, ha reiterat la seva recomanació de sobreponderar sobre la portuguesa EDP, amb una valoració de 6 euros per acció, sobre la italiana Enel (valoració de 7,50 euros) i l'alemanya RWE (preu objectiu de 53 euros).

Noticias relacionadas

contador