ep el nuevo consejero delegado de vodafone espana mario vaz
VODAFONE

Vodafone ha anunciat aquest dimarts una "revisió estratègica" per a la seva filial a Espanya, que fa uns quants anys que ofereix uns resultats decebedors.

  • 0,78£
  • 0,31%

"A Espanya, la situació competitiva de Vodafone s'està deteriorant des de fa anys. Això s'està reflectint en caigudes de quota de mercat i en uns resultats que continuen caient (ingressos -6,5% i EBITDA -1,1% l'any fiscal) fins al març 2023”, expliquen des de Renta 4.

"La fortalesa de Telefónica, líder indiscutible del segment de més valor de mercat, i l'esperada fusió de MásMóvil/Orange, deixaran Vodafone molt despenjada davant de les dues grans del sector", afegeixen aquests experts.

"A més, l'emergència de Digi, l'operador que més està creixent, i la proliferació d'operadors virtuals, dibuixen un mapa competitiu molt complicat per a Vodafone, que no ha adaptat la xarxa de telefonia fixa de coure adquirida a ONO a fibra, com han fet els seus dos grans rivals i com ja està fent Digi", argumenten.

"Des de l'anunci de MásMóvil y Orange, considerem que el futur de Vodafone Espanya passava o bé per fusionar-se amb un altre grup o ser venuda. Actualment veiem diverses opcions principals, entre les quals destaquem una absorció per part de Digi, l'entrada de fons de private equity o fins i tot una adquisició per part d'algun operador vitual que vulgui fer un gran salt", conclouen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador