bbva santander logos

La crisi financera recent ha passat factura a nombrosos bancs, especialment europeus. Dos dels gegants bancaris nacionals, BBVA i Banc Santander, han perdut al voltant d'un 10% a la borsa des que Silicon Valley Bank (SVB) fallés i desencadenés el caos al mercat. Amb tot, Morgan Stanley es mostra optimista amb aquests títols i ha ajustat el preu a l'alça fins a 4,5 euros en el cas del Santander i fins a 8,3 euros en el cas de BBVA.

  • 4,73€
  • -0,20%
  • 9,89€
  • 0,98%

Aquestes noves valoracions de la companyia novaiorquesa suposen un potencial alcista de prop del 31% en el cas del Santander, mentre que el nou preu del BBVA representa un 32% de potencial alcista respecte als preus de tancament de dilluns. Des del començament d'any, les accions de Santander i BBVA s'han revaloritzat un 24% i un 13%, respectivament.

La nova valoració de Morgan Stanley coincideix amb la de la majoria de companyies d'anàlisi, que han assenyalat el potencial de millora a Santander després d'un 2022 en què es va quedar a la cua respecte als competidors.

Els analistes de Renta 4 Banc van assenyalar que la caiguda de les accions després del desastre de SVB representava "una oportunitat d'entrada" a preus molts més atractius en alguns valors bancaris.

"La por d'un problema de liquiditat de les entitats, així com una crisi vinculada a la confiança i els efectes de segona ronda s'ha fet notar en el comportament de les cotitzacions", van explicar aquests experts.

Per part seva, els experts de Bankinter van assenyalar que “la banca europea registra una caiguda que sembla excessiva i injustificada des d'un punt de vista tècnic, perquè el sector té excés de liquiditat, ràtios de solvència folgades amb marges a l'alça i una diversificació de balanç i fonts de finançament elevat”.

Noticias relacionadas

contador