ep recreacion del proyecto urbanistico madrid nuevo norte
DISTRITO CASTELLANA NORTE - Archivo

BBVA, màxim accionista del projecte anomenat Crea Madrid Nuevo Norte (Crea MNN), amb un 75,5% del capital, ha guanyat l'arbitratge que mantenia amb els accionistes minoritaris, Merlin Properties (14,5%) i SanJosé (10%).

  • 10,51€
  • -0,43%
  • 10,35€
  • 0,10%

El laude avala el canvi als estatuts de Crea MNN, que permet al banc vendre la seva participació sense donar dret de tempteig als seus socis.

Per als experts de Bankinter, es tracta de "males notícies" per a Merlin Properties perquè "aquesta sentència dificulta la seva intenció de prendre una participació majoritària en el projecte".

En aquest sentit, aquests analistes assenyalen que Merlin "podria aconseguir el 10% de SanJosé, amb el qual arribaria al 24,5% del capital, però per prendre la participació de BBVA ara haurà d'entrar en un procés competitiu, que previsiblement l'encareixerà".

Tot i que consideren que "l'impacte serà moderat en cotització, tenint en compte que la seva inversió en el projecte (172 milions d'euros) representa només un 3,5% de la nostra valoració". Per això, reiteren el consell de mantenir i el preu objectiu als 9,40 euros.

contador