iag dl british airways jet airliine
Company photo / IAG

Els analistes consideren positius els anuncis realitzats per l'aerolínia IAG sobre el dèficit del fons de pensions de British Airways i l'acord salarial signat per Iberia.

IAG

  • 2,07€
  • 1,98%

British Airways ha signat un acord amb els administradors de la seva New Airways Pension Scheme (NAPS) sobre la valoració periòdica trianual del pla de pensions.

Per la seva banda, Iberia ha aconseguit un preacord amb els 3 sindicats sobre el nou conveni col·lectiu per als tripulants de cabina de passatgers (TCP), que podria suposar una pujada salarial del 16% entre el 2022 i el 2025.

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu d'1,90 euros per acció, consideren que es tracta de "notícies positives" perquè "a data actual, el pla de pensions de BA està en superàvit, cosa que no recordem que hagi succeït en molts anys".

A més, valoren de "forma favorable" l'acord d'Iberia perquè "seria la primera aerolínia espanyola que aconsegueix pactar amb els 3 col·lectius principals: pilots, personal de terra i TCP, convenis per als propers anys que permetin a l'aerolínia centrar-se en l'operativa".

Per part seva, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb una valoració de 2,55 euros, assenyalen sobre el fons de pensions de BA que es tracta d'"una notícia positiva per la reducció i sobretot perquè actualment el fons presenta superàvit, tenint en compte les expectatives alcistes de tipus, el risc de tornar a entrar en dèficit és limitat, eliminant la incertesa sobre noves aportacions i, per tant, restant pressió a la liquiditat d'IAG”.

Noticias relacionadas

contador