ep archivo   banco santander 20230622114303
BANCO SANTANDER - Archivo

Els experts de GVC Gaesco han reiterat el seu consell de sobreponderar sobre Banc Santander, amb un preu objectiu de 5,54 euros i un potencial alcista del 72% sobre l'actual preu de mercat.

  • 4,51€
  • -1,91%

"Creiem que els multiplicadors als quals està cotitzant l'acció descompten un escenari massa negatiu", argumenten aquests analistes, després que el banc hagi amortitzat un 1,64% del capital després de finalitzar el programa de recompra d'accions.

En aquest sentit, comenten que Santander "ha recomprat aproximadament un 7% del capital des que va començar a aplicar la seva nova política de retribució a l'accionista, en què aquesta es divideix la meitat en remuneració en efectiu i l'altra meitat en recompra d'accions".

Així, afegeixen que per al 2023, Santander ha establert un payout del 50% del benefici ordinari atribuïble de l'entitat (enfront del 40% el 2022) i que s'executarà mitjançant el pagament de dos dividends en efectiu (novembre i maig) i dues recompres accions pel mateix import que el pagament en efectiu.

"Al nostre parer, mentre l'acció segueixi cotitzant per sota del seu valor comptable tangible, l'entitat mantindrà l'actual estructura de dividend", conclouen.

Noticias relacionadas

contador