ep complejo industrial de grifols en dublin irlanda
GRIFOLS

Grifols segueix remuntant a la borsa. La farmacèutica catalana es beneficia aquest dimecres d'un consell positiu de la companyia Jefferies, que ha elevat la seva recomanació fins a comprar des de mantenir.

  • 6,09€
  • 3,48%

A més, els analistes han pujat el preu objectiu del valor fins als 16,90 euros per acció des dels anteriors 9,95 euros per títol.

"El nou president de Grifols té plans a curt termini per reduir el palanquejament i creiem que ho pot aconseguir", assenyalen els seus experts.

"La venda de la meitat de la seva participació a Shanghai RAAS permetria que el deute net/EBITDA torni a ser inferior a 4 vegades per al 2025", afirmen.

"A més, els volums de recol·lecció de plasma estan augmentant i les tarifes dels donants continuen caient", indiquen.

CAIGUDES INJUSTIFICADES

Al novembre, aquests experts ja van comentar que les caigudes de Grifols a la borsa eren "injustificades" després de conèixer els resultats presentats per l'empresa al tercer trimestre.

A més, han destacat que la companyia "està centrada a millorar el flux de caixa i a reduir el nivell de palanquejament", el principal problema per a la cotització.

Grifols va guanyar 188 milions als nou primers mesos de l'any, amb uns ingressos del gener al setembre de 4.352 milions (+18,9%).

La companyia va assenyalar que la ràtio de palanquejament passarà de les 8,6 vegades actuals a les 7,9 vegades a finals del 2022.

"Cal destacar els comentaris sobre la racionalització del negoci, ja que la divisió d'hospitals ha passat recentment de ser una línia d'informació independent a 'altres'; la venda d'aquesta divisió milloraria encara més el palanquejament", van indicar des de Jefferies.

L'empresa va estimar uns ingressos rècord per a l'exercici 2022 d'entre 5.800 i 6.000 milions d'euros i un marge d'EBITDA ajustat del 20-21%. Jefferies en preveu uns ingressos de 5.840 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador