ep ose bogas izq consejero delegado y marco palermo dcha director general economico financiero
ENDESA

Endesa ha superat previsions amb els resultats del primer trimestre, tot i que el seu comportament a la borsa és negatiu. Aquestes en són les primeres valoracions dels experts.

  • 17,99€
  • 1,67%

Des de Bankinter, empresa que ha reiterat el consell de comprar, amb un preu objectiu de 21,10 euros, indiquen que "Endesa bat estimacions i confirma les guies de l'any".

Com a factors positius, remarquen la "nova capacitat i més factor de càrrega en renovables, la normalització del recurs hidràulic i la millora del marge unitari de generació i comercialització en electricitat i gas".

Com a factors negatius, esmenten "el major cost del deute (2,8% enfront de l'1,4% al primer trimestre del 2022), el deute mitjà més gran (a causa d'una feble generació de cash Flow) i l'impost sobre l'1,2% dels ingressos no regulats (208 milions d'euros durant el període)".

En la mateixa línia, els experts de Renta 4 destaquen "la bona evolució del compte de resultats", però alhora subratllen una evolució del "deute net pitjor del previst". En aquest sentit, la companyia ha assenyalat que el Deute Financer Net va avançar un 6,6%, fins als 11.591 milions d'euros.

Per la seva banda, els analistes de Sabadell, que han reiterat el consell de comprar el valor, comenten que "malgrat aquests bons resultats, reitera la guia del 2023", que consisteix en un Ebitda entre 4.400 i 4.700 milions i un benefici entre 1.400 i 1.500 milions, amb un dividend esperat d'1,585 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador